Γάμος χωρίς γλουτένη: πρό(σ)κληση δεκτή!

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Πίσω από  έναν γάμο κρύβεται πολύ δουλειά – στο κάτω κάτω θα πρέπει να είναι η ωραιότερη μέρα ενός ζευγαριού!

Η οργάνωση ενός γάμου ξεκινάει από το τέλειο νυφικό έως την ιδανική τοποθεσία! Βασικό στοιχείο για αυτή τη μέρα είναι η επιλογή των φαγητών και των ποτών. Χορτάτοι και ικανοποιημένοι καλεσμένοι, θα θυμούνται τη μέρα αυτή ξανά και ξανά. Τι γίνεται, όμως, εάν ζευγάρι, οικογένεια ή καλεσμένοι έχουν ευαισθησία στη γλουτένη; Κάτι τέτοιο, μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να δημιουργηθεί ένα μενού με 100% γεύση και 0% γλουτένη!

Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω

Το ιδανικό είναι να ξέρει κανείς από πριν για τις ενδεχόμενες διατροφικές δυσανεξίες. Έτσι, στη συνέχεια μπορεί να ενημερωθεί ο μάγειρας στο χώρο που θα φιλοξενήσει την γαμήλια δεξίωση. Σημαντικό είναι να γίνει  αυστηρός διαχωρισμός των προϊόντων που δεν περιέχουν γλουτένη από  αυτά που περιέχουν. Πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα και ίχνη γλουτένη, όπως ψίχουλα ψωμιού, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα σε όσους επηρεάζονται.

Δημιουργήστε μια «γωνιά χωρίς γλουτένη»

Εάν έχετε καταλήξει στον μπουφέ, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια «γωνιά χωρίς γλουτένη», ώστε όλοι να δουν πόσο γευστικά μπορεί να είναι τα εδέσματα χωρίς γλουτένη. Και μια ακόμα μικρή συμβουλή: μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάθε τραπέζι μπαγκέτες με και χωρίς γλουτένη με την ανάλογη επισήμανση. Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει  κάποια σύγχυση στον μπουφέ και να υπάρξει επιμόλυνση. Ταυτόχρονα, έχετε ένα επιπλέον όμορφο διακοσμητικό στοιχείο στα τραπέζια!

Στην περίπτωση που έχετε μενού, τότε συνεννοηθείτε με τον μάγειρα, για τις εναλλακτικές χωρίς γλουτένη που θα μπορούσατε να προσφέρετε. Εμπνευστείτε και από τη μεγάλη ποικιλία μας σε συνταγές (και στα αγγλικά). Όσον αφορά στα ποτά, το κρασί ή η σαμπάνια είναι μια καλή επιλογή καθώς η μπύρα επηρεάζει δυστυχώς κάποιους πάσχοντες.

Γαμήλια τούρτα

Και το highlight του γάμου είναι φυσικά η γαμήλια τούρτα! Εδώ θα μπορούσε κανείς να παραγγείλει μια τούρτα χωρίς γλουτένη για όλους τους καλεσμένους. Όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία μπορούν να  το προσφέρουν. Πιο απλό, όμως, είναι να προσφέρετε εκτός από  την τούρτα, έναν μπουφέ με γλυκά. Δίνοντας επιλογές από γλυκά χωρίς γλουτένη, κανείς δεν θα φύγει παραπονεμένος. Τέλος, και η τούρτα παγωτό θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική, καθώς μπορεί σχετικά εύκολα να γίνει χωρίς γλουτένη.

Οι μπομπονιέρες

Τα κουφέτα είναι παράδοση! Η σκληρότητα του αμυγδάλου συμβολίζει την αντοχή του γάμου και τα πέντε κουφέτα την υγεία, τη μακροζωία, τη γονιμότητα, τον πλούτο και την ευτυχία. Προσφέρετέ τα χωρίς γλουτένη ή εμπνευστείτε από τις συνταγές μας μπισκότων χωρίς γλουτένη διακοσμήστε τα και τυλίξτε τα με έμπνευση από τη διακόσμηση του γάμου!

Ένας γάμος χωρίς  γλουτένη μπορεί να φαντάζει αληθινή πρόκληση. Και ίσως κάποιοι πάσχοντες να έχουν φροντίσει από μόνοι τους να έχουν προμήθειες. Ωστόσο, με τις συμβουλές μας και τις ιδέες μας θα είναι αυτή η γιορτή μια  όμορφη και ανέμελη εμπειρία είτε τελικά με ή χωρίς γλουτένη!