Γιορτινός οδηγός επιβίωσης!! «Ήρθαν τα Χριστούγεννα…»

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονια…» , λέει το αγαπημένο παιδικό τραγουδάκι και ελπίζουμε όλα τα σπίτια να είναι γεμάτα όμορφες μυρωδιές, όμορφες γεύσεις και κυρίως όμορφους και χαρούμενους ανθρώπους!! Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν εδώ και πολλές μέρες και ένα από τα πολύ σημαντικά είναι να έχουμε φροντίσει να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα.

Εκτός όμως από το φαγητό, που είναι ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία των γιορτών, καλό θα ήταν να εστιάζουμε στα θετικά των γιορτών και να χαιρόμαστε με τους  ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μας!

Μερικές συμβουλές για να το πετύχουμε αυτό είναι:

Αν επιλέξετε να περάσετε αυτές τις μέρες μακρυά από το σπίτι, καλό θα ήταν να έχετε προετοιμαστεί γνωρίζοντας από νωρίς το που θα πάτε. Θα μπορείτε με αυτό τον τρόπο να έχετε φροντίσει το θέμα του φαγητού. Επιλέγοντας έναν ασφαλή προορισμό όπως το σπίτι της μαμάς(!), ή ένα μέρος με πολλές επιλογές χωρίς γλουτένη. Αυτό θα σας αποφορτίσει τελείως από το άγχος της διατροφής σας και θα μπορείτε να χαρείτε τις γιορτές!

Για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μπορείτε να φτιάξετε όλα τα γιορτινά καλούδια μόνοι σας.  Αν πάλι δεν σας αρέσει να μαγειρεύετε μπορείτε να προμηθευτείτε πιστοποιημένα χωρίς γλουτένη προϊόντα για να μην σας λείψει τίποτα!

 

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να μην ντρέπεστε! Μην φοβάστε να μιλήσετε για την Κοιλιοκάκη στους δικούς σας ανθρώπους και όχι μόνο! Πολλές φορές, (αν όχι πάντα!!) είναι στο χέρι μας το πως θα παρουσιάσουμε τα πράγματα! Για παράδειγμα αν πάμε κάπου και αρχισουμε να λέμε πως η Κοιλιοκάκη μας κατέστρεψε τη ζωή,το πιο πιθανό είναι να κάνουμε τους άλλους να μας λυπούνται! Αν όμως συζητήσουμε για την Κοιλιοκάκη σαν ένα γεγονός, εξηγήσουμε τις ανάγκες της διατροφής μας και το παρουσιάσουμε σαν κάτι φυσικό θα έχουμε πολύ καλύτερη αντιμετωπιση! Δεν είναι λίγες οι φορές που εχω καταλήξει να μιλάω ώρες για αυτό το θέμα σε πολύ ευχάριστες συζητήσεις, χωρίς να νιώθω μειονεκτικά αλλά ακριβώς το αντίθετο!

Μην ξεχνάμε επίσης και το πόσα φυσικά ελεύθερα γλουτένης ποτά υπάρχουν τα οποία μπορούν να μας προσφέρουν μια πολύευχάριστη έξοδομε φίλους μετά απόο ένα ασφαλές γεύμα στο σπίτι μας!! Με μέτρο πάντα!!

 

Τελευταίο και πολύ σημαντικό κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας! Όχι απαραίτητα κάτι υλικό και κοστοβόρο αλλά κάτι που έχετε πραγματικά ανάγκη!!

Χρόνια Πολλά σε όλους!! Καλή αγλούτενη χρονιά!!!