«Η άνοιξη έρχεται, η γλουτένη φεύγει!»

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Η άνοιξη είναι μια πολύ ωραία εποχή! Ένας από τους λόγους είναι και το ότι μας προετοιμάζει η ίδια η φύση για το καλοκαίρι!!

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Η ώρα αλλάζει, η μέρα μεγαλώνει και δειλά, δειλά όλοι αρχίζουν να βγαίνουν από το σπίτι τους! Άλλοι για έναν περίπατο, άλλοι για μια χαλαρή βόλτα με φίλους, άλλοι για φαγητό και άλλοι για ποτό! Σε όλο αυτό το ευχάριστο κλίμα λοιπόν, δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει η διατροφή μας και να μας «κλείσει μέσα»!

Ανοιξιάτικες προτάσεις

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές θετικές σκέψεις και ιδέες για να αντιμετωπίσουμε το άγχος και να χαρούμε αυτές τις πολύ όμορφες μέρες!

• Ένα πολύ σημαντικό γεγονός της άνοιξης ειδικά για τους πιο μικρούς είναι τα πρώτα παγωτά! Υπάρχουν λοιπόν τόσα διαφορετικά παγωτά και τόσες επιλογές στη διάθεσή μας που θα ήταν πολύ άδικο να γκρινιάζουμε πως δεν βρίσκουμε τίποτα!!
• Η εποχή αυτή ενδείκνυται για πάσης φύσεως βόλτες! Αν λοιπόν δεν αισθάνεστε άνετα να βγείτε έξω για φαγητό, σίγουρα θα βρείτε κάποιον πρόθυμο για καφέ ή για ποτό!
• Την Άνοιξη αρχίζουν και οι πρώτες εκδρομές στην παραλία! Ετοιμάστε λοιπόν μερικά ωραία φαγητά από το σπίτι και πάτε με την παρέα σας στη θάλασσα! Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν και τις πρώτες βουτιές!
• Και για το επίμαχο θέμα του φαγητού εκτός σπιτιού μπορούμε να το τολμήσουμε σε «ασφαλή» μαγαζιά. Να προτιμούμε ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα της επιμόλυνσης και σέβονται τους πάσχοντες.
• Για τους πιο τολμηρούς μπορείτε πάντα να επισκέπτεστε καινούρια μέρη και να μιλάτε με τον κόσμο που εργάζεται εκεί. Να τους ενημερώνετε για την Κοιλιοκάκη και για τις ανάγκες της διατροφής χωρίς γλουτένη. Ένα τοστ χωρίς γλουτένη στην τσάντα σας, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα αφού αποτελεί μια ασφαλιστική δικλίδα αν καταλήξετε να τρώτε σαλάτα!!

Ότι όμως και να κάνετε να μην ξεχνάτε ότι το φαγητό δεν θα πρέπει να μας καθορίζει τη ζωή! Οι ωραίες στιγμές και τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικά για να είμαστε χαρούμενοι και η διατροφή χωρίς γλουτένη δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο σε αυτές!