Κοιλιοκάκη vs Νηστείας

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Έφτασε η Σαρακοστή και αρχίζουν και οι γευστικοί περιορισμοί μέχρι το Πάσχα. Όχι κρέας, όχι αυγά, όχι γλυκά… Μα καλά, θα σκεφθούν οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη, δεν αρκούν οι περιορισμοί που έχουμε να αντιμετωπίσουμε; Φυσικά! Και γι’ αυτό σας προτείνουμε ένα δείτε τη νηστεία διαφορετικά…

Θα μπορούσε κανείς να δει την νηστεία σαν μια ευκαιρία να αναρωτηθεί και ίσως συνειδητά να «σπάσει» κάποιες συνήθειες της καθημερινότητας και να κάνει κάποια πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο, τον οποίο θα έχει φυσικά επιλέξει ο ίδιος. Και κάτι τέτοιο μπορεί ο καθένας να κάνει, είτε έχει είτε δεν έχει κοιλιοκάκη! Ορίστε κάποιες ιδέες:

Εξαντλήστε τις  προμήθειες από προϊόντα στο ντουλάπι σας!
Όλοι μας αγοράζουμε νέα προϊόντα, τα οποία πολλές  φορές δεν προλαβαίνουμε να δοκιμάσουμε και μένουν για αρκετό διάστημα μέσα στο ντουλάπι με τις προμήθειες. Μια ιδέα, θα ήταν να αποτελέσει η περίοδος της νηστείας μια αφορμή να αδειάσει αυτό το ντουλάπι πριν αγοράσουμε νέα προϊόντα χωρίς γλουτένη, αγοράζοντας φυσικά τα απολύτως απαραίτητα.

Σκεφτείτε οικολογικά!
Και επειδή μετά το Πάσχα καταφθάνει και το καλοκαίρι και σίγουρα η διαφήμιση με τον πελεκάνο για την διατήρηση των καθαρών θαλασσών θα μας χτυπήσει το κουδουνάκι της οικολογίας, γιατί να μην ευαισθητοποιηθούμε από τώρα; Ευκαιρία  να προσπαθήσουμε να κάνουμε «νηστεία» στην χρήση πλαστικού, όπως να χρησιμοποιήσουμε υφασμάτινες τσάντες στο σούπερ μάρκετ και  να ανακυκλώσουμε π.χ τις συσκευασίες των αγαπημένων μας προϊόντων Schär που ναι μεν προστατεύουν απόλυτα τα προϊόντα από επιμολύνσεις και  τα διατηρούν φρέσκα, αλλά δεν παύουν να είναι από πλαστικό.

Σκεφτείτε τον συνάνθρωπο!
Με το μεταναστευτικό να είναι στο επίκεντρο και την ανάγκη για την ελάχιστη βοήθεια και συνεισφορά  να είναι επιτακτική, ίσως ενός είδους νηστεία να ήταν να  προσφέρουμε ότι μπορούμε σε ανθρώπους που υποφέρουν και πραγματικά χρειάζονται.

Εν κατακλείδι, ίσως τελικά θα μπορούσε η νηστεία στις μέρες μας να μην σημαίνει μόνο στέρηση και αποφυγή συγκεκριμένων τροφών αλλά να είναι και μια ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με την εξής πραγματικότητα: ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητά μας και θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτά!

Εσείς τι λέτε; Μήπως έχετε και άλλες «νηστίσιμες ιδέες»;