ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ !-)

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Οι γιορτές πέρασαν, τα τραπέζια με τους κοντινούς αλλά και  τους πιο μακρινούς συγγενείς ανήκουν στο κοντινό παρελθόν, όπως επίσης και τα σχόλια – ερωτήσεις που οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη έχουν κατά κάποιον τρόπο βαρεθεί να ακούνε και να απαντάνε.

Κρίμα που δεν επιτρέπεται να το φας αυτό.

Έτοιμο λοιπόν το τραπέζι και η θεία σας  αναγγέλλει ότι το μενού είναι χωρίς γλουτένη για να μπορείτε και εσείς να φάτε άφοβα. Ο θείος σας συμπληρώνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, διότι βοήθησε και αυτός στο να απολυμάνουν όλα τα μαγειρικά σκεύη και εργαλεία, πάγκους κ.λ.π., ώστε να μην διατρέχετε κανέναν απολύτως κίνδυνο. Και πάνω που παραλίγο να υπάρξουν απώλειες από το τραπέζι, όλοι προς έκπληξή τους διαπιστώνουν ότι το ρύζι χωρίς γλουτένη είναι το ίδιο νόστιμο όπως το κανονικό! Δεν λείπουν και οι χειροποίητοι κουραμπιέδες και μελομακάρονα από το τραπέζι, που όμως, «δυστυχώς εσείς δεν μπορείτε να δοκιμάσετε».

Στην κλίματα από το ένα έως το δέκα σε τι βαθμό έχεις ευαισθησία;

Και μετά το θέμα της ημέρας, που ήταν το μενού, έρχεται και το ερώτημα σχετικά με το βαθμό στον οποίο η κοιλιοκάκη σας επιβαρύνει. Με μεγάλη υπομονή, εξηγείτε ότι οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη δεν επιτρέπεται να φάνε ούτε «κάνα δυο φέτες ψωμί». Και όταν στην ερώτηση «ναι όμως αν φας και μια φορά  κανονικά δεν θα πάθεις πεθάνεις κιόλας» απαντάτε ότι θα είστε για δυο μέρες στο κρεβάτι με αφόρητους πόνους στην κοιλιά τότε η απόκριση είναι «α, ε τότε εσύ υποφέρεις πολύ από την κοιλιοκάκη, όχι λίγο».

Αυτό είναι με σιτάρι ντίνκελ, μπορείς να το φας!

Δείπνο σε εστιατόριο. Έχετε  από πριν επικοινωνήσει και σας  διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να σας σερβίρουν μενού χωρίς γλουτένη. Και καθώς ο σερβιτόρος έρχεται να σας σερβίρει τα ζυμαρικά «χωρίς γλουτένη», μια φωνούλα μέσα σας, σας παροτρύνει να ρωτήσετε τι μάρκα είναι τα ζυμαρικά. Επιστρέφει από την κουζίνα χαρούμενος ο σερβιτόρος και σας δηλώνει ότι τα ζυμαρικά είναι φτιαγμένα από σιτάρι ντίνκελ και μπορείτε να τα φάτε ελεύθερα! Ευτυχώς, ακούσατε αυτή τη φωνούλα μέσα σας και ρωτήσατε πριν κάνετε  το λάθος και δοκιμάσετε!

Και ήρθε η ώρα για τις πέντε τoπ «αγαπημένες» προτάσεις: τι δεν θέλει να ακούνε οι πάσχοντες από κοιλιοκάκη. Καταπληκτική ιδέα, θα ήταν να τις τυπώσετε σε ένα κοντομάνικο, ώστε να  μην περνάνε απαρατήρητες:

  1. Καλά τώρα μην υπερβάλλεις, μια φέτα ψωμί είναι μόνο!
  2. Πω πω τι νόστιμο! Τι κρίμα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις.
  3. Σε τι βαθμό υποφέρεις από κοιλιοκάκη;
  4. Καλά αλήθεια δεν επιτρέπεται να φας τίποτε; Πωπω καημενούλη μου!
  5. Πάμε για φαγητό. Θα περάσεις μετά;

Μήπως έχετε και άλλες τέτοιες προτάσεις σε απόθεμα;