Πώς χωρίς γλουτένη; Τρικ και συμβουλές

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Ανακαλύψατε ότι πάσχετε από κοιλιοκάκη και στο εξής θα πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή διατροφή χωρίς γλουτένη αλλά και να αποφύγετε εστίες επιμόλυνσης. Και τώρα πώς χωρίς γλουτένη;

Απλές συμβουλές

Πριν ακόμα ξεκινήσετε την εκτέλεση μιας συνταγής, θα πρέπει να έχετε διαβάσει πολύ προσεκτικά την συνταγή και να προετοιμάσετε τα υλικά και τις ποσότητες στις οποίες απαιτούνται. Έτσι, θα τα έχετε όλα μπροστά σας και έτοιμα για χρήση και θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στην εκτέλεση της συνταγής.

Επίσης, θα πρέπει να έχετε έτοιμες για χρήση και όλες τις απαραίτητες οικιακές συσκευές που χρειάζονται. Δηλαδή μπολ, κουτάλια, φόρμες, μίξερ και άλλες ηλεκτρικές συσκευές. Να χρησιμοποιείτε πάντα συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου και να κοσκινίζετε πάντα τα υλικά που είναι σε μορφή σκόνης (αλεύρι, μαγιά κ.λ.π).

Μαγειρέψτε και ψήστε χωρίς γλουτένη

Το αλεύρι χωρίς γλουτένη έχει άλλες ιδιότητες από το κοινό αλεύρι και γι’ αυτό τον λόγο οι συνταγές που ακολουθούνται είναι διαφορετικές και οι ποσότητες των υλικών επίσης άλλες. Ο μεγαλύτερος καημός είναι στην περίπτωση των ζυμών. Τα παρακάτω όμως τρικ σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

  • Καθαρίστε επισταμένως την επιφάνεια εργασίας, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα επιμόλυνσης.
  • Τηρείτε επακριβώς τις ποσότητες υλικών που αναγράφονται στη συνταγή.Windbeutel backen
  • Οι ζύμες χωρίς γλουτένη χρειάζονται περισσότερο νερό απ’ ότι οι κοινές ζύμες. Ακολουθείτε αυστηρά τις οδηγίες που αναφέρονται στη συνταγή χωρίς γλουτένη!
  • Η ζύμες κολλάνε πολύ τόσο στα χέρια όσο και στα σκεύη. Γι’ αυτό σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε λαδόκολλα στις φόρμες που χρησιμοποιείτε και να λιπαίνετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της ζύμης.
  • Επίσης, για να «ανοίξετε» πιο εύκολα την ζύμη με πλάστη, τοποθετείστε την ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας.