Συμβουλές για ένα halloween πάρτυ χωρίς γλουτένη

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

«Φάρσα ή κέρασμα;». Το Halloween (χάλοουιν) γιορτάζεται κυρίως στον αγγλοσαξωνικό χώρο αλλά τελευταία έχει  αρχίσει να συναρπάζει παιδιά και μεγάλους παντού! Έτσι, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου φαρσέρ με ανατριχιστικές στολές τριγυρνούν στους δρόμους και ζητούν κάποιο γλυκό κέρασμα!

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν, εάν φέτος διοργανώνατε για τους μικρούς μας φίλους ένα  Halloween πάρτυ; Τρομακτικές στολές, ανατριχιαστική  μουσική, κολοκύθες σκαλισμένες και γλυκά με τρομακτικές μορφές! Εμείς εδώ στη Schär έχουμε κάποιες ιδέες για συνταγές χωρίς γλουτένη που θα ταιριάξουν στην ατμόσφαιρα του πάρτυ!

Πώς θα καταφέρετε την ανατριχιαστική ατμοσφαιρα!

Ο χώρος θα πρέπει, φυσικά, να είναι σκοτεινός. Χρησιμοποιήστε κεριά και διακοσμήστε με σκαλισμένη κολοκύθα που θα έχετε τοποθετήσει στο εσωτερικό της ένα κερί για να φωτίζεται! Επίσης, μπορείτε να διακοσμήσετε με δίχτυα από σύρμα και μαλλί, σα να ήταν ιστός αράχνης και τρομακτικές καρναβαλικές μάσκες. Απλά για τους μικρούς μας φίλους μην το παρακάνετε!

Η κατάλληλη μουσική υπόκρουση

Τραγούδια που ταιριάζουν είναι σίγουρα το “Thriller” Michael Jackson, το “Rocky Horror Picture Show” και για τους λάτρεις της κλασσικής το «Carmina Burana” του Carl Orff.

Στην περίπτωση που είστε καλεσμένος

Ενημερώστε από πριν αυτόν που διοργανώνει  το πάρτυ για τις διατροφικές σας ανάγκες και ενημερώστε ότι θα έχετε μαζί σας κάποιο πιάτο χωρίς γλουτένη.

Ψήστε χωρίς γλουτένη

Φτιάξτε τα αγαπημένα σας cupcakes χωρίς γλουτένη και διακοσμήστε τα ανάλογα! Υπάρχουν πολλά πλαστικά αντικείμενα, όπως αράχνες, φίδια κ.λ.π που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση αλλά και αυτή η ιδέα με τα φαντασματάκια από κομμένες μπανάνες με μάτια σταγόνες σοκολάτας σίγουρα θα τους ξετρελάνει όλους!

Φτιάξτε το μόνοι σας

Όσον αφορά στη διακόσμηση, μπορείτε να βάλετε και τα παιδία να βοηθήσουν! Πάρτε ένα μαύρο τραπεζομάντηλο και με λευκή μπογιά βάλτε τα να τραβήξουν διασταυρούμενες γραμμές, ώστε να φαίνεται σαν ιστός αράχνης.

Και αν θέλουν να χτυπήσουν την πόρτα του γείτονα και να παίξουν «φάρσα ή κέρασμα» φροντίστε να έχετε ενημερώσει τα παιδιά ποια κεράσματα πρέπει να αποφεύγουν. Μια καλή λύση, είναι να  έχουν φάει κάτι γλυκό από το σπίτι, ώστε να μην υπάρχει πειρασμός!