ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΟΥΡΝΙΣΜΑΤΑ

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο απολαυστική γιορτή του χρόνου! Όλοι ανυπομονούμε να μυρίσει το σπίτι μας μπαχαρικά και φρεσκοφουρνιστά μπισκότα! Με τις συμβουλές μας, το ψήσιμο των αγαπημένων σας χριστουγεννιάτικων μπισκότων, θα γίνει χωρίς άγχος!


1. Πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά την συνταγή που θέλετε να φτιάξετε και να μετρήσετε επιμελώς όλα τα υλικά, ώστε να είναι έτοιμα για χρήση. Έτσι θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη συνταγή σας!
2. Τα υλικά σας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης, προτιμήστε να έχετε κοσκινίσει τα στερεά υλικά όπως π.χ. το αλεύρι.Schuesseln auf Tisch
3. Θα πρέπει να έχετε σε εύκολη πρόσβαση τα εργαλεία και τις τυχόν ηλεκτρικές συσκευές που θα χρειαστείτε: μπολ, κουτάλια, φόρμες, αναδευτήρες, μίξερ κ.λ.π.
4. Το αλεύρι χωρίς γλουτένη έχει άλλες ιδιότητες από αυτές του κοινού αλευριού και γι’ αυτό απαιτεί και διαφορετικό χειρισμό στις ποσότητες ανάλογα με τη συνταγή και τα υπόλοιπα υλικά της. Διαλέξτε, λοιπόν, την συνταγή σας χωρίς γλουτένη, και ακολουθήστε τις εξής απλές συμβουλές:
GewusstWieGlutenfreieTipps• Καθαρίστε πολύ προσεκτικά τον πάγκο της κουζίνας με πολύ φροντίδα για την αποφυγή επιμόλυνσης από άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη.
• Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά και μόνο τις ποσότητες και τα είδη αλεύρων που αναγράφονται στη συνταγή.
• Στις ζύμες χωρίς γλουτένη χρησιμοποιείται περισσότερο νερό απ’ ότι στις κοινές ζύμες. Θα σας καθοδηγήσει επακριβώς η συνταγή σας.
• Η ζύμη χωρίς γλουτένη κολλάει πολύ στα χέρια και στα σκεύη. Γι’ αυτό προτείνουμε να καλύπτετε τις φόρμες και τα ταψιά ψησίματος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ακόμα και αν αυτά είναι αντικολλητικά και να αλευρώνετε ή να βουτυρώνετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της ζύμης. Στην περίπτωση που θέλετε να κόψετε π.χ μπισκότα με κούπ-πάτ, ανοίξτε τη ζύμη αφού πρώτα την τοποθετήσετε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα χαρτιού ψησίματος.
5. Χρήση του φούρνου: για το ψήσιμο μπισκότων χρησιμοποιείστε την λειτουργία του αέρα στον φούρνο σας, κάτι που διευκολύνει και στο ψήσιμο σε πολλαπλά επίπεδα. Το ψήσιμο στον αέρα δεν ενδείκνυται για το ψήσιμο ψωμιού γιατί στεγνώνει πιο εύκολα η μαγιά που περιέχεται. Προθερμάνετε τον φούρνο σας καλά και προσπαθήστε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου για τα πρώτα 15 – 20 λεπτά.