Συνέντευξη με τη Λίζα Αργύρη

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 είχα την χαρά να βρεθώ με μια συμπάσχουσα την αγαπητή Λίζα Αργύρη! Με τη Λίζα γνωριστήκαμε πριν από περίπου 4 χρόνια στην Κρήτη. Μόνιμος κάτοικος εκείνη τότε μας βοήθησε πολύ σε ότι και αν χρειαστήκαμε! Σαν ερωτική μετανάστρια λοιπόν την συνάντησα στην Αθήνα!!
Είπαμε πολλά πράγματα για το πως βλέπει την ζωή στην Αθήνα και άλλα σχετικά και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα «δικά μας»!!

Ερώτηση: Πότε διαγνώστηκες και πως βιώνει την Κοιλιοκάκη από τότε έως και σήμερα;

Απάντηση: Διαγνώστηκα 16 χρονών. Η αρχή ήταν δύσκολη. Άργησα να προσαρμοστώ και να δεχτώ την αλλαγή. Στην πορεία όμως φίλοι, συγγενείς, αλλά και ο Σύλλογος ( Ελληνική Εταιρεία Κοιλιοκάκης) με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Αυτή όλη η πορεία διήρκησε περίπου 2 χρόνια. Σήμερα όλα γενικά είναι πιο εύκολα! Τόσο η αντιμετώπιση του γενικού πληθυσμού, όσο και από την δική μου πλευρά νιώθω πολύ πιο ήρεμη στο να φάω έξω και να βρω προϊόντα πολύ πιο εύκολα από ότι παλιά!

Ερώτηση: Οι στόχοι σου για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνουν ένα πλάνο υγιεινής διατροφής;

Απάντηση: Ναι , οι στόχοι μου για τη φετινή χρονιά περιλαμβάνουν όντως ένα πιο υγιεινό πλάνο διατροφής! Ο κύριος λόγος είναι γιατί θεωρώ πως ένας υγιεινός τρόπος διατροφής έχει να μας προσφέρει πολλά!

Ερώτηση: Τι είναι αυτό που προσέχεις περισσότερο στη δίατροφή χωρίς γλουτένη;

Απάντηση: Αυτό που προσέχω περισσότερο είναι οι ετικέτες των προϊόντων χωρίς γλουτένη κατά τη διάρκεια των αγορών μου. Θα δώσω μεγάλη βάση στην αναγραφή των αλλεργιογόνων για να είμαι σίγουρη ότι τα προϊόντα που αγοράζω είναι ασφαλή. Στη συνέχεια θα προσέξω τον τρόπο που θα μαγειρέψω στο σπίτι για να αποφύγω την επιμόλυνση. Τέλος προσέχω πολύ τα μέρη τα οποία θα επιλέξω για να φάω εκτός σπιτιού.

Ερώτηση: Πως πετυχαίνεις μια ισορροπημένη διατροφή παρόλο τον περιορισμό της διατροφής χωρίς γλουτένη;

Απάντηση: Θεωρώ ότι μια ισορροπημένη διατροφή δεν στερείται κάτι λόγω της αποφυγής της γλουτένης. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μια ισορροπημένη διατροφή περιέχει περισσότερα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αλλά και πρωτεΐνη. Έτσι δεν θεωρώ ότι ο περιορισμός της γλουτένης θα μου δημιουργήσει κάποια δυσκολία.

Ερώτηση: Σε λίγο ξεκινά η περίοδος της νηστείας, θεωρείς εφικτό το να νηστέψεις με τον περιορισμό της διατροφής σου; Πες μας πως αυτό είναι εφικτό!

Απάντηση: Παρόλο που δεν νηστεύω πολλές μέρες, θεωρώ ότι η νηστεία έχει να κάνει με πολλά άλλα πράγματα εκτός του φαγητού. Στη διάρκεια των ημερών που νηστεύω επιλέγω προϊόντα και χωρίς λακτόζη και αυγό από τα χωρις γλουτένη που υπάρχουν στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτω εκείνες τις ημέρες τις ανάγκες για προϊόντα χωρίς γλουτένη.