Αρχή χωρίς γλουτένη 10 συμβουλές

Αρχή χωρίς γλουτένη: 10 συμβουλές

Παγκόσμιο προϊόν: Πως να

Αν θα έπρεπε να συνοψίσουμε τα σημαντικότερα σημεία για μια διατροφή χωρίς γλουτένη ποιά θα ήταν αυτά; Ένας οδηγός με συμβουλές για τους «νέους» αλλά και για να θυμούνται οι «παλιοί»!

10 συμβουλές για την διατροφή χωρίς γλουτένη

  1. Ενημερωθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα από τον γιατρό ή διατροφολόγο σας και το ασφαλιστικό σας ταμείο, σχετικά με την διατροφή χωρίς γλουτένη.
  2. Καταναλώνετε πάντα και μόνο προϊόντα που είναι εγγυημένα χωρίς γλουτένη. Πάντα να διαβάζετε την ετικέτα και τη λίστα των συστατικών, καθώς πολλά τρόφιμα περιέχουν κρυμμένη γλουτένη.
  3. Πολλά προϊόντα είναι ήδη από τη φύση τους χωρίς γλουτένη, όπως το κρέας, το ψάρι, τα αυγά, το ρύζι, οι πατάτες, τα φρούτα και τα λαχανικά, το γάλα και πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα.
  4. Προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορείτε να βγείτε στα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και σε φαρμακεία κατόπιν παραγγελίας.
  5. Υπάρχουν πολλές εταιρείες παρασκευής προϊόντων χωρίς γλουτένη. Όπως για παράδειγμα η Schär που διαθέτει στην αγορά ψωμί, ζυμαρικά, μπισκότα, γλυκίσματα και έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα.
  6. Στις αγορές σας να προσέχετε να έχουν τα προϊόντα το σύμβολο του διαγεγραμμένου σταχυού. Ή την αναγραφη «χωρίς γλουτένη» (ή gluten free).
  7. Ενημερώστε το οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον σχετικά με τις διατροφικές σας αλλαγές.
  8. Κατά την παρασκευή του φαγητού σας στο σπίτι, καθαρίζετε σχολαστικά τις επιφάνειες της κουζίνας και τα μαγειρικά σκεύη, ώστε να αποφύγετε την περίπτωση επιμόλυνσης από τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη.
  9. Γίνετε μέλος κάποιου σύνδεσμου πασχόντων από κοιλιοκάκη ώστε να έχετε συνεχή ενημέρωση και να έρχεστε σε επαφή και με άλλους πάσχοντες.
  10. Μπορείτε να ζητάτε πληροφοριακά φυλλάδια και κατάλογο προϊόντων από τους παρασκευαστές προϊόντων χωρίς γλουτένη.