Ψηστε μονοι σας ψωμι χωρις γλουτενη

Παγκόσμιο προϊόν: Διατροφή

Η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού ξυπνά αναμνήσεις και συναισθήματα σε όλους μας. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί μπροστά σε μια φρεσκοψημένη, αχνιστή και τραγανιστή φρατζόλα ψωμιού. Ούτε εσείς χρειάζεται να αντιστέκεστε. Με τα έτοιμα μίγματα για ψωμί της Schär, το ψήσιμο στο φούρνο ή στον αρτοπαρασκευαστή, γίνεται παιχνίδι ακόμα και για όσους δεν έχουν εμπειρία στις ζύμες με μαγιά.

Ξυπνήστε από την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού!Brotbackautomat mit Timer

Ένας αρτοπαρασκευαστής θα σας «λύσει τα χέρια»! Διότι  αναμιγνύει και ψήνει το ψωμί μόνος του. Επιπλέον μπορείτε να τον προγραμματίσετε ώστε να έχει έτοιμο το ψωμί για  το πρωινό σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τα συστατικά, να ρυθμίσετε τον τύπο ψωμιού που επιθυμείτε, την θερμοκρασία ψησίματος και την ώρα. Όλα τα άλλα τα κάνει ο αρτοπαρασκευαστής.

Zutaten Backen 3Γλυκό, αλμυρό, πλούσιο, νόστιμο… Ο αρτοπαρασκευαστής μπορεί να εκπληρώσει την όποια γλυκιά ή αλμυρή επιθυμία σας.  Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία: προσθέστε κολοκυθόσπορους, ηλιόσπορους, ξηρούς καρπούς, ελιές, λιαστή τομάτα, ξερά και φρέσκα φρούτα, κανέλα κ.α. Χρησιμοποιείτε την εκάστοτε βασική συνταγή με διάφορες παραλλαγές για μοναδικές γευστικές δημιουργίες. Διαβάστε στις οδηγίες χρήσης του αρτοπαρασκευαστή αν πρέπει να τοποθετείτε όλα  τα συστατικά μαζί ή σταδιακά.

Για όσους ψήνουν το ψωμί στον κανονικό φούρνο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν την κουζινομηχανή για την ανάμιξη και το «δούλεμα» της ζύμης για πιο γρήγορο αποτέλεσμα απ’ ότι με το μίξερ χειρός. Έτσι η ζύμη θα είναι εγγυημένα πιο λεία. Και σε αυτή την περίπτωση η προετοιμασία είναι απλή απλά λίγο πιο χρονοβόρα. Για να φουσκώσει η ζύμη, δίνουμε στο ζυμάρι μας την επιθυμητή μορφή μέσα στη φόρμα ψησίματος και  την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 40 βαθμούς για 30 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, μετά το φούσκωμα να είναι πολύ καλά προθερμασμένος ο φούρνος για  το ψήσιμο του ψωμιού. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο τραγανό.

Σημαντικοί Βασικοί Κανόνες:

 1. Τοποθετείτε τα υγρά συστατικά πρώτα σε ένα δοχείο.
 2. Να ζυγίζετε επακριβώς όλα τα συστατικά (ιδανικά σε ηλεκτρονική ζυγαριά).
 3. Η μαγιά (ή το προζύμι) να μπαίνει τελευταία.
 4. Να μην μπαίνει η μαγιά (ή το προζύμι) μαζί με το αλάτι.
 5. Χρησιμοποιήστε μυρωδικά στο ψωμί σας για νοστιμιά.
 6. Προσθήκη φρούτων, ξηρών καρπών ή σπόρων στον παρασκευαστή: πάντα μετά τον χαρακτηριστικό ήχο. Αν τα προσθέσετε πολύ νωρίς θα λιώσουν κατά το ζύμωμα.
 7. Αμέσως μετά το ψήσιμο βγάλτε το ψωμί από την φόρμα του και αφήστε το να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.
 8. Η επιτυχία του ψησίματος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Π.χ σκληρότητα νερού, υψηλό επίπεδο υγρασίας, μεγάλο υψόμετρο, υφή και θερμοκρασία των συστατικών. Γι’ αυτό την απογοητεύεστε εάν κάποιες φορές δεν έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 9. Προσαρμογή των συστατικών: προσοχή ώστε οι ποσότητες να αντιστοιχούν στην αρχική μονάδα μέτρησης.
 10. Εάν ψήσετε άμεσα φροντίστε ώστε τα συστατικά να είναι χλιαρά. Σε περίπτωση που ρυθμίζετε τον αρτοπαρασκευαστή να ψήσει αργότερα τότε τα συστατικά πρέπει να είναι κρύα για να μην φουσκώσει η μαγιά πολύ νωρίς.
 11. Τέλος, δοκιμάστε να αποθηκεύσετε το ψωμί σε πήλινο σκεύος. Παραμένει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα!