Λιγούρες και διατροφή χωρίς γλουτενη!

Παγκόσμιο προϊόν: Διατροφή

Λιγούρες και διατροφή χωρίς γλουτένη, πάνε άραγε μαζί;

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε απελπισμένα κάτι γλυκό ή κάτι πολύ αλμυρό και να είστε εκτός σπιτιού; Ή ακόμα και στο σπίτι σας να ανοίγετε το ψυγείο και να έχει τα βασικά.
Να είστε κουρασμένοι και να θέλετε να παραγγείλετε. Ή ακόμα να παραγγέλνετε κάτι από το μαγαζί της γειτονιάς σας που έχετε εξηγήσει εκατό φορές και που σας προσέχουν απόλυτα, αλλά να τύχει αυτή η μία «στραβή» φορά που η σαλάτα θα έρθει με κρουτόν …

Μπορεί για κάποιους άλλους να φαίνεται απλό και αστείο, αλλά τελικά δεν είναι. Όταν μας πιάσει «λιγούρα» για το οτιδήποτε, υπάρχει και κίνδυνος να υποκύψουμε στον πειρασμό και να καταναλώσουμε γλουτένη.

Για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις «λιγούρες» προτείνω από προσωπική εμπειρία να μην παραλείπουμε γεύματα. Αυτό θεωρώ ότι είναι το α και το ω. Πέρα όμως από το να είμαστε χορτάτοι θα πρέπει να τρεφόμαστε και σωστά.

Για να το πετύχουμε αυτό, καλό θα ήταν να εντάξουμε στη διατροφή μας πολλά  μικρά και υγιεινά σνακ. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο τα κυρίως γεύματά μας να είναι χορταστικά.

Επειδή παρόλα αυτά όμως μπορεί να υπάρχουν και άλλες ελλείψεις στη διατροφή μας, θα πρέπει να κάνουμε τακτικούς ελέγχους. Μια έλλειψη βιταμινών και άλλων στοιχείων χρήσιμων για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας μπορεί να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τις λιγούρες.

Δεν είμαι ειδικός σε αυτό και μιλώ απλά εκ πείρας και από προσωπικά μου βιώματα, αν κάτι στον οργανισμό σας και τη λειτουργία του βλέπετε ότι αλλάζει να επισκέπτεστε το γιατρό σας και να το συζητάτε.

Όσον αφορά το θέμα της Κοιλιοκάκης και της διατροφής χωρίς γλουτένη θα πρέπει να είστε προνοητικοί. Δηλαδή να μην ξεμένετε από σνακ ή αν μαγειρεύετε ο ίδιος από πρώτες ύλες! Να μην φοβάστε να δοκιμάζετε νέες συνταγές και νέα υλικά. Δεν ξέρετε ποτέ, μπορεί να βγει κάτι πάρα πολύ νόστιμο.