Οικιακή οικονομία χωρίς γλουτένη!

Παγκόσμιο προϊόν: Διατροφή

Η ζωή με Κοιλιοκάκη είναι σίγουρα μια πρόκληση από πολλές απόψεις. Η αλλαγή στη διατροφή είναι πολύ μεγάλη αφού πρέπει να αφαιρεθεί η γλουτένη από αυτή δια βίου. Μπορεί αυτό να αποτελεί μια πρόκληση στο να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και γεύσεις, αλλά σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στη διαχείριση της οικιακής μας οικονομίας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθούν να διατηρήσετε τον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό σας και ταυτόχρονα να απολαμβάνετε μια πλήρη διατροφή χωρίς γλουτένη:

  • Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να επικεντρωθείτε στην κατανάλωση φυσικά χωρίς γλουτένη τροφίμων όπως ρύζι, πατάτες, λαχανικά, φρούτα, αυγά, ψάρι, κρέας. Με σύμμαχο τις εκατοντάδες συνταγές της ελληνικής κουζίνας είναι σίγουρο πως θα έχετε πάντα κάτι αξιόλογο να φάτε χωρίς ίχνη γλουτένης.
  • Όταν θέλετε να φτιάξετε αρτοσκευάσματα ή γλυκά που χρειάζονται αλεύρι χωρίς γλουτένη προτιμήστε συνταγές που δεν έχουν μεγάλες ποσότητες αλευριού. Και γιατί θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να τα πετύχετε αλλά και γιατί δεν θα χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα αλευριού.
  • Μια πολύ καλή λύση είναι επίσης να αγοράσετε ένα πολύ καλό μείγμα αλευριού και να το αναμείξετε με λίγο ρυζάλευρο, καλαμποκάλευρο ή κάποιο άλλο ποιο φθηνό αλεύρι και να κάνετε το δικό σας μείγμα. Προσοχή! Θα πρέπει να δοκιμάσετε την αναλογία ώστε να πετύχετε το σωστό αποτέλεσμα.
  • Μια επίσης πολύ καλή λύση διαχείρισης και εξεικονόμισης φαγητού είναι να αποθηκεύετε στην κατάψυξη ότι δεν θα καταναλώσετε άμεσα. Με αυτό τον τρόπο και τα προϊόντα δεν θα αλλοιωθούν και δεν θα τα πετάξετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και αν σας περισσεύουν μεγαλες ποσότητες φαγητού.
  • Να είστε πάντα σε εγρήγορση για προσφορές στα προϊόντα χωρίς γλουτένη.
  • Εξερευνήστε τις τοπικές λαικές αγορές έχουν πάντα πολύ καλές τιμές και εκατοντάδες φυσικά χωρίς γλουτένη προϊόντα.
  • Μαγειρέψτε εσείς το φαγητό σας, εάν έχετε το χρόνο. Και θα ξέρετε τι τρώτε και δεν θα έχετε το φόβο της επιμόλυνσης.

Με μια σωστή διαχείριση και του χρόνου μας αλλά και των χρημάτων μας μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς φόβο και άγχος και σίγουρα πολλά θετικά οφέλη στη διατροφή μας και την υγεία μας!