Ζωή χωρίς γλουτένη (α)δύνατη;

Παγκόσμιο προϊόν: Διατροφή

Διατροφή στη ζωή χωρίς γλουτένη σημαίνει ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα και έχει συνδεθεί με πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Αυτό σίγουρα θα το «υπογράφατε». Όμως, δίπλα σε όλα τα προβλήματα, προσφέρονται ευκαιρίες και νέες ανακαλύψεις.

Μέσα από την επαφή και την επικοινωνία με τους πάσχοντες, έχουμε συμπεράνει τα εξής για τη ζωή χωρίς γλουτένη:

  • Πρώτο και καλύτερο: τα συμπτώματα της κοιλιοκάκης υποχωρούν. Κάτι που έχει αντίκτυπο τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία.
  • Υπάρχει μεγαλύτερη ενασχόληση με την διατροφή. Όσοι ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, σκέφτονται πολύ περισσότερο τι θα φάνε. Έτσι, δεν τρέφονται μόνο χωρίς γλουτένη αλλά και πιο υγιεινά.
  • Αίσθηση υπευθυνότητας για τις προσωπικές τους ανάγκες. Αρχικά αυτό έχει να κάνει με την διατροφή αλλά αν το σκεφτεί κανείς επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της ζωής. Εφόσον κάποιος είναι ικανός να καταφέρει να είναι υπεύθυνος για την εξειδικευμένη διατροφή του, μπορεί να καταφέρει και  να λύσει και άλλα επίσης σοβαρά προβλήματα που αρχικά φαινόντουσαν δύσκολα και απελπιστικά.
  • Γνωριμία με τόσα νέα δημητριακά, σπόρους και προϊόντα που πριν δεν χρησιμοποιούσαν. Η δίαιτα χωρίς γλουτένη έχει γίνει αφορμή να εμπλουτίσουν οι πάσχοντες την διατροφή τους με νέες ποικιλίες τροφών. Με λίγη τόλμη και δοκιμές, η κουζίνα τους έχει γίνει πιο δημιουργική, υγιεινή και συναρπαστική!
  • Όταν ταξιδεύουν, πιάνουν πιο εύκολα κουβέντα! Ναι, η διατροφή αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης και έτσι μαθαίνουν τον τρόπο παρασκευής τοπικών εδεσμάτων και την κουλτούρα μιας περιοχής.
  • Μπορεί να κάποια να βρίσκονται μακρυά τους, αλλά εντόπισαν εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία με πιάτα  και γλυκίσματα χωρίς γλουτένη, που αλλιώς δεν θα έβρισκαν ποτέ!
  • Έμαθαν εταιρείες που παρασκευάζουν προϊόντα εξειδικευμένα, για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών τους. Εταιρείες που δεν σταματούν να αναζητούν το καινούριο και το καινοτόμο. Ανάμεσα σε αυτές, και η Schär με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων.
  • Και μην ξεχνάμε! Το αίσθημα ότι ανήκεις σε μια ευρύτερη οικογένεια, μια κοινωνική ομάδα με τις ίδιες ανάγκες και αναζητήσεις, είναι κάτι το ιδιαίτερο. Γιατί στο κάτω κάτω όλοι οι πάσχοντες προσπαθούν να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν χωρίς γλουτένη και κάτι τέτοια επιτυγχάνεται όταν ανήκεις σε μια ομάδα που ανταλλάσσει πληροφορίες, εμπειρίες και στιγμές!

Εσείς έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμα στα παραπάνω;