Ένα ταξίδι χωρίς γλουτένη

Παγκόσμιο προϊόν: Στο δρόμο

Ένα ταξίδι χωρίς γλουτένη είναι από μόνο του μια πρόκληση όπως και κάθε ταξίδι! Όλοι μας νιώθουμε ότι ένα ταξίδι είναι πάντα μια ανάσα στην καθημερινότητα μας, ένα δώρο, μια αλλαγή!


Τι συμβαίνει όμως όταν η Κοιλιοκάκη είναι κομμάτι της ζωής μας και η δίαιτα χωρίς γλουτένη η καθημερινότητα μας; Σίγουρα δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό ούτε για κάποιες μέρες γιατί τα αποτελέσματα στον οργανισμό μας δεν θα είναι αυτά που θα θέλαμε μετά από ένα ταξίδι!
Αυτό που μπορούμε όμως να κάνουμε είναι πολύ πιο απλό από ότι φανταζόμαστε! Θα πρέπει απλά να επιλέξουμε σωστά τον προορισμό του ταξιδιού μας και το πιο σημαντικό να οργανωθούμε!

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ευρωπαϊκοί προορισμοί που θεωρούνται gluten free παράδεισοι. Η επιλογή λοιπόν μιας χώρας όπως η Ιταλία ή η Ισπανία σίγουρα θα σας προσφέρει και μια μοναδική εμπειρία όσον αφορά το φαγητό και την ελευθερία του να τρως έξω με ασφάλεια!

Αν από την άλλη ταξιδεύετε συχνά και έχει έρθει η ώρα να εξερευνήσετε και άλλους προορισμούς, θα πρέπει να διαβάσετε λίγο παραπάνω για την διατροφική κουλτούρα της περιοχής που θέλετε να επισκεφτείτε για να δείτε τι θα είναι πιο ασφαλές να καταναλώσετε! Επίσης υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο για πάρα πολλούς προορισμούς με εμπειρίες πασχόντων που θα σας φανούν χρήσιμα!

Το δικό μου πιο πρόσφατο ταξίδι ήταν στην Ιταλία όπου επισκέφτηκα τη Νάπολη και τη Ρώμη! Η Νάπολη ήταν ένας παράδεισος για μένα γιατί είμαι το ακριβώς αντίθετο από όλα αυτά που σας έγραψα παραπάνω οπότε είχα πάει τελείως απροετοίμαστη! Έτσι λοιπόν εκεί που η πρώτη μέρα κόντευε να εξελιχθεί σε εφιάλτη μπαίνω μέσα σε γνωστή αλυσίδα fast food και ρωτώντας για κάτι χωρίς γλουτένη η πωλήτρια με μια φυσικότητα πληκτρολογεί gluten free burger….Tα σχόλια δικά σας!!

 

Έτσι λοιπόν, οι επόμενες μέρες μου σε μια τελείως άγνωστη πόλη που μυρίζει όντως άσχημα(!!), εξελίχθηκαν σε μια γαστρονομική εξόρμηση ελευθερίας όπου σε κάθε γωνία της πόλης έτρωγα ότι ήθελα χωρίς γλουτένη, χωρίς να το πολυσυζητώ και χωρίς να έχω συμπτώματα μετά!!

Η στάση μου όμως στη Ρώμη για δύο μέρες ήταν το δύσκολο κομμάτι! Έμεινα κοντά στο σταθμό των τρένων με αποτέλεσμα όλα τα τέλεια μαγαζιά της Ρώμης να απέχουν 15 και 20 λεπτά τουλάχιστον με ταξί και λεωφορεία οπότε ο παράδεισος της Ρώμης για μένα έγινε λίγο εφιάλτης και με έκανε να γκρινιάζω λίγο παραπάνω (απ’ ότι συνήθως!!)! Εννοείται ότι επισκέφθηκα το mama eat και όχι το Βατικανό γιατί ήταν Σάββατο και προτίμησα να φάω μια εξαιρετική καρμπονάρα από ένα από τα πιο διάσημα χωρίς γλουτένη μαγαζιά στην Ιταλία και όχι να ποδοπατηθώ από εκατοντάδες τουρίστες!

Οι συμβουλές μου λοιπόν για το επόμενο σας ταξίδι είναι να οργανωθείτε καλά και να ελέγξετε κάθε λεπτομέρεια ώστε όταν φτάσετε εκεί να απολαύσετε κάθε στιγμή του ταξιδιού σας χωρίς άγχος!