Διακοπές χωρίς γλουτένη – ο εύκολος τρόπος

Παγκόσμιο προϊόν: Στο δρόμο

Μήπως έχετε ήδη διαλέξει τον τουριστικό σας προορισμό για τις φετινές σας διακοπές; Ορίστε κάποιες συμβουλές που θα σας διασφαλίσουν μια ανέμελη διαμονή.

  • Κάντε επιπλέον ερωτήσεις λίγο πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι όντως προσφέρεται φαγητό χωρίς γλουτένη ή αν υπάρχει η δυνατότητα να παρασκευαστεί. Επίσης, μάθετε ποια προϊόντα χωρίς γλουτένη χρησιμοποιούνται.
  • Καλό θα ήταν, να συμβουλευτείτε τον τοπικό οργανισμό τουρισμού, ώστε να μάθετε ποια εστιατόρια ή πιτσαρίες κ.λ.π είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν πάσχοντες από κοιλιοκάκη.
  • Ο γενικός μας κανόνας όταν τρώτε έξω είναι: πάντα να επιδιώκετε να μιλήσετε αυτοπροσώπως με τον chef. Έτσι θα βεβαιωθείτε ότι το αίτημά σας θα έχει όντως φτάσει στο κατάλληλο άτομο.

  • Ακόμα, θα ήταν χρήσιμο να εκτυπώσετε μια κάρτα για την κουζίνα, στην γλώσσα της χώρας που θα επισκεφτείτε. Παρέχει πληροφορίες για την αλλεργία σας ή/και πώς πρέπει να είναι παρασκευασμένο το φαγητό που μπορείτε να καταναλώσετε. Τις κάρτες αυτές, μπορείτε να τις βρείτε στο http://www.celiactravel.com/cards/ (51 γλώσσες) ή στο http://www.allergytranslation.com/ (29 γλώσσες).
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τα πιο απαραίτητα προϊόντα χωρίς γλουτένη μαζί σας, ώστε να είστε εξασφαλισμένοι για τις πρώτες μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεκινήσουν οι διακοπές σας με το άγχος να ψωνίσετε αμέσως. Θα αισθανθείτε ασφαλείς και ανεξάρτητοι. Κάποια βασικά που πρέπει να έχετε είναι το ψωμί και αλμυρά σνάκς και μπισκότα ή γλυκίσματα, όλα προϊόντα που σας προσφέρει η  Schär. Προσοχή: για λόγους επιμόλυνσης δεν πρέπει να επιλέξετε ψωμί που χρειάζεται ψήσιμο!