Ταξίδι χωρίς γλουτένη: στο αυτοκίνητο με παιδιά

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

«Μπαμπά πότε φτάνουμε;».  Είναι γεγονός, ότι τα μεγάλα ταξίδια με αυτοκίνητο και παιδιά μπορούν να γίνουν κουραστικά και εκνευριστικά. Και μην ξεχνάμε το θέμα φαγητό. Κυρίως όταν ακολουθείται διατροφή χωρίς γλουτένη. Με σωστή προετοιμασία και τις εγγυημένες προτάσεις μας χωρίς γλουτένη δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε! Καλό ταξίδι λοιπόν με κέφι και χαρά!

Έχετε στο μυαλό σας τις συνήθειες των παιδιών σας στον ύπνο και το φαγητό. Ιδίως τα μικρά παιδιά αντιδρούν έντονα στις αλλαγές στο ρυθμό τους. Προσοχή κυρίως με τον ύπνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ώστε να μην διαταραχθεί ο πολύτιμος βραδινός ύπνος!

Η προστασία από τον ήλιο, παρά την ύπαρξη κλιματισμού είναι αναγκαία. Χρησιμοποιείστε σκίαστρα ή θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια σφηνώνοντας πετσέτες στα παράθυρα!

Πολύ σημαντικό θέμα, οι προμήθειες! Πάρτε μαζί σας φρούτα και λαχανικά τα οποία χωνεύονται εύκολα. Επίσης ιδανικά είναι τα Mini baguette και τα Ciabbatine της Schär καθώς μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι προτιμούν τα παιδιά σας.

Και επειδή μιλάμε για παιδιά,ας μην ξεχνάμε να βάλουμε και κάτι γλυκό στο καλάθι μας. Διαλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία σε μπισκότα και γλυκίσματα και θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Ασπροπρόσωπους στο ταξίδι θα σας βγάλουν και κάποια αλμυρά σνακ όπως τα Salinis.

Επιπλέον μην ξεχνάτε τα ποτά. Πρώτο και καλύτερο το νερό. Ακολουθούν ελαφρώς γλυκό κρύο τσάι ή λεμονάδες. Προσοχή, τα πολύ παγωμένα ποτά θα πρέπει να αποφεύγονται ιδίως από όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι.

Οι συχνές στάσεις επιβάλλονται. Τόσο για τους επιβάτες όσο και για τον οδηγό. Λίγο περπάτημα και διατάσεις θα βοηθήσουν το σώμα σας στις μεγάλες διαδρομές. Μπορείτε να ενημερωθείτε από πριν για ενδιαφέροντα σημεία κατά τη διαδρομή όπως π.χ αρχαιολογικούς χώρους, χωριουδάκια κλπ. Έτσι το ταξίδι σας θα γίνει  πιο κεφάτο και  θα γεμίσετε όμορφες εικόνες.

Στα αναγκαία, να κατατάξετε και υλικό για ζωγραφική, ανάγνωση και ακουστικό υλικό. Δεν θα το μετανιώσετε! Για τα μεγαλύτερα παιδιά ένα mp-3 player ή μια πλατφόρμα με βιντεοπαιχνίδια επίσης θα αποτελέσει απασχόληση. Τα καλύτερα είναι και τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχει όλη η οικογένεια πχ όπως μετράμε ή μαντεύουμε χρώματα αυτοκινήτων που μας προσπερνάνε. Και μια ακόμη ιδέα: μια –δυο εκπληξούλες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα χαρίσουν χαμόγελα!

Για  την περίπτωση που τα παιδιά ζαλιστούν από μια διαδρομή με στροφές, μπορείτε  να έχετε προμηθευτεί τα ειδικά φάρμακα κατά της ναυτίας και της ζαλάδας. Και για την περίπτωση που δεν μπορείτε να  κάνετε τίποτε άλλο για να περάσει η ώρα, αλλάξτε θέσεις, πάρτε τα μια αγκαλιά ή τραγουδήστε κάτι που θα τους φτιάξει το κέφι!

Συμπέρασμα; Εξολπιστείτε κατάλληλα, τόσο όσον αφορά την χωρίς γλουτένη διατροφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και το πώς θα περάσει το ταξίδι όσο πιο ευχάριστα γίνετε! Και ο προορισμός θα σας φανεί  πιο κοντινός!