Η Κοιλιοκάκη και η ζωή χωρίς γλουτένη στην εργασία

Παγκόσμιο προϊόν: Στο δρόμο

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί ένα από τα αυτοάνοσα νοσήματα που επηρεάζουν αρκετά την ποιότητα ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτά. Είναι λογικό λοιπόν να έχει και μεγάλο αντίκτυπο στην εργασία των πασχόντων.

Όταν η διάγνωση γίνει σε μικρή ηλικία τα πράγματα είναι πολύ πιο θετικά γιατί το άτομο που πάσχει μαθαίνει να ζει με αυτό άρα και όταν ξεκινά να εργάζεται διαχειρίζεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την καθημερινότητά του. Όταν όμως η διάγνωση έρθει σε μεγαλύτερη ηλικία και το άτομο που πάσχει εμφανίζει διάφορα συμπτώματα, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα.

Το πιο σημαντικό θέμα είναι το τι θα καταναλώσει ο πάσχων τις ώρες που εργάζεται, όπου βρίσκεται μακριά από τη σιγουριά του σπιτιού του. Ανάλογα με τις ώρες τις οποίες εργάζεται θα πρέπει να υπολογίσει τα γεύματα που θα χρειαστεί. Θα πρέπει να ετοιμάζει κάποια από αυτά στο σπίτι. Μια άλλη λύση είναι αν δεν δουλεύει πολλές ώρες να έχει μαζί του κάποια συσκευασμένα σνακ. Τα σνακ όπως μπισκότα, κρακεράκια, κέικ είναι μια ιδανική λύση για να έχουν πάντα μαζί τους.

Αν τώρα θέλουμε κάτι πιο υγιεινό μπορούμε να ετοιμάζουμε από το σπίτι μια φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και διάφορους σπόρους χωρίς γλουτένη. Μια σαλάτα με τα λαχανικά που προτιμούμε και ότι άλλο μας αρέσει. Μια καλή λύση για την αποθήκευση αυτών των γευμάτων είναι να τα βάζουν σε βαζάκια με καπάκι.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι τα επαγγελματικά ραντεβού που συνδυάζουν και το φαγητό. Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Δεν είναι μόνο θέμα το τι θα καταναλώσει ο πάσχων αλλά και το ότι κάθε φορά θα πρέπει να ενημερώνει τόσο το προσωπικό του εκάστοτε εστιατορίου όσο και όποιον είναι μαζί του στο γεύμα. Μπορεί βέβαια να είναι μια κουραστική για κάποιους διαδικασία, αλλά είναι μια λύση ώστε να μην στερείται ο πάσχων  την επαγγελματική του ζωή.

Τέλος, ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα της νόσου. Τότε ο πάσχων δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Γι” αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι οι πάσχοντες να φροντίζουν τη διατροφή τους και να είναι υγιής ώστε να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό τους.