Ιστιοπλοΐα – διακοπές χωρίς γλουτένη

Παγκόσμιο προϊόν: Στο δρόμο

Για πολλούς που πάσχουν από κοιλιοκάκη, οι διακοπές σε ιστιοφόρο είναι όνειρο θερινής νυκτός. Όμως με τις κατάλληλες προφυλάξεις και μια καλή προετοιμασία μπορεί να αποτελέσουν τις καλύτερες διακοπές!

Κουζίνα- χωρίς γλουτένη

Ο χώρος της κουζίνας σε ένα ιστιοφόρο είναι περιορισμένος και γι’ αυτό χρειάζεται καλή κατανομή για την αποθήκευση των τροφίμων. Θα πρέπει να έχετε ξεχωρίσει έναν χώρο αποκλειστικά για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Στην περίπτωση ενοικίασης ιστιοφόρου με σκίπερ, πρέπει να διαθέσετε μισή μέρα στον καλό καθαρισμό του μαγειρείου, του ψυγείου και όλων των πάγκων. Συνιστάται να πάρετε μαζί σας τα δικά σας μαγειρικά σκεύη, εργαλεία  και μαχαιροπίρουνα.

Σημαντικό είναι όλο το «πλήρωμα» να τρώει τα ίδια για να είναι πιο εύκολη η οργάνωση. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να έχετε από πριν φτιάξει ένα πρόγραμμα φαγητού ώστε  να προμηθευτείτε τις απαραίτητες προμήθειες. Σαν πρόταση, θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας ζυμαρικά, ψωμιά και γλυκίσματα για το σύνολο του ταξιδιού και στις στάσεις να αγοράζετε λαχανικά και φρούτα, κρεατικά, ψαρικά και γαλακτοκομικά. Τα Müsli Fruit για το πρωινό, το Pan Carre και τα Petit με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε και εύκολα γλυκίσματα ψυγείου είναι ιδανικές λύσεις.

Και φυσικά τοπ στην λίστα σας των διακοπών σε σκάφος, καλό θα ήταν να είναι τα Grissini ή τα Crackers. Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο για την ναυτία. Ανά τακτά διαστήματα, θα βοηθήσουν το στομάχι σας! Εξάλλου ακόμα και οι θαλασσόλυκοι μπορεί να έχουν ναυτία. Συνήθως, μετά από μια- δυο μέρες θα συνηθίσετε. Σημαντικό είναι να μην είστε στο κατάστρωμα αλλά μέσα στην καμπίνα  του σκάφους όταν αισθανθείτε ναυτία και να ξαπλώνετε ή ακόμα καλύτερα να κοιμάστε.

Η αλφαβήτα των διακοπών χωρίς  γλουτένη σε ιστιοφόρο

  1. Η κοιλιοκάκη δεν αποτελεί εμπόδιο στην ιστιοπλοΐα. LandkarteMitKompass
  2. Σωστό καθάρισμα του σκάφους και του χώρου της κουζίνας πριν την αναχώρηση. Ιδανικά πάρτε τα δικά σας σκεύη.
  3. Κατά βάση τα σκάφη δεν έχουν φούρνο για να ψήσετε το δικό σας ψωμί, γι’ αυτό προμηθευτείτε έτοιμο. Το Cereale del Mastro Panettiere, το Pan Carré, αλλά και τα Mini Baguette θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους.

Τι θα πάρετε μαζί σας

Τέλος, ο γνωστός σάκος ιστιοπλοΐας, ο οποίος είναι ιδανικός καθώς σε ένα σκάφος ο χώρος και η εξοικονόμηση χώρους είναι πολύ σημαντικό πράγμα, θέλει πολύ καλή οργάνωση. Δεν θα πρέπει να λείπουν φάρμακα κατά της ναυτίας. Ο φαρμακοποιός σας θα σας συστήσει τα κατάλληλα για σας! Και να έχετε υπόψιν ότι κάποιες βραδιές στο σκάφος μπορεί να είναι αρκετά κρύες.

Χρειάζεστε :

Υπνόσακκο

Τζιν παντελόνι

Σορτσάκι

Μακρυμάνικη μπλούζα

Fleece μπλούζα

2-4 κοντομάνικα μπλουζάκια

Αντιανεμικό

2 ζευγάρια παπούτσια (ένα για το σκάφος, ιδανικά με ανοιχτόχρωμη σόλα)

Καπέλο και γυαλιά ηλίου

Αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας

Από μας καλές διακοπές!