Πρωτομαγιά: στη φύση χωρίς γλουτένη

Παγκόσμιο προϊόν: Επιστημονικά θέματα

Μια μέρα του χρόνου με διπλό νόημα! Από τη μία συμμετοχή στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς και από την άλλη ο εορτασμός του ερχομού της άνοιξης. Ακόμη λοιπόν μια ευκαιρία για να περάσει κανείς τον ελεύθερό του χρόνο με παρέα και ακόμα καλύτερα στη φύση!

Μια γιορτή για όλους τους εργαζόμενους

Για να δούμε λίγο και την ιστορία, η 1η Μαίου είναι ημέρα αφιερωμένη στους εργάτες. Ξεκίνησε από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Ο ξεσηκωμός των εργατικών συνδικάτων διεκδίκησε τη θέσπιση της 8ωρης καθώς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η μέρα είναι εργατική απεργία και υπηρεσίες και επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Το στεφάνι της Άνοιξης!

Όμως, η πρώτη μέρα του Μαΐου είναι και η γιορτή των λουλουδιών και της Άνοιξης. Μικροί και μεγάλοι περιμένουν πώς και πώς να ξεχυθούν στη φύση, να μαζέψουν λουλούδια και να φτιάξουν στεφάνι. Και φυσικά να βρει περίοπτη θέση στην είσοδο του σπιτιού! Μια μέρα γεμάτη χρώματα και μυρωδιές που τόσο πολύ χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας!

Ευκαιρία για εξορμήσεις

Και αφού την Πρωτομαγιά δουλειές και σχολεία δεν λειτουργούν, οι εναλλακτικές είναι πολλές για μικρούς και μεγάλους! Από το να μαζευτεί η παρέα στο σπίτι για barbecue μέχρι να κανονιστεί μια εκδρομή εντός ή εκτός πόλεως για παιχνίδι και πικ νικ στη φύση.

Προμηθευτείτε απο την ποικιλία σε ψωμιά, όπως τα mini baguette  ή ciabattine ή ψωμί σε φέτες για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας σάντουιτς. Με τα Hamburger αντικαταστήστε τα κεφτεδάκια με μπιφτέκια και ξετρελάνετε τα παιδιά με σπιτικά μπέργκερ!

Και ένα πετυχημένο πικ νικ τελειώνει με κάτι γλυκό! Μια ποικιλία σε μπισκότα και γλυκίσματα χωρίς γλουτένη που σίγουρα θα ικανοποίησουν μικρούς και μεγάλους!