Τρώγοντας χωρίς γλουτένη στο εξωτερικό

Παγκόσμιο προϊόν: Στο δρόμο

Ακόμα και στο εξωτερικό, ένας πάσχων από κοιλιοκάκη μπορεί να απολαύσει φαγητό χωρίς γλουτένη. Επενδύστε λίγο χρόνο για σωστή προετοιμασία, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα μπορέσετε να γευματίσετε σε εστιατόρια, καφέ, ακόμα και σε fast food. Χαλαρώστε και απολαύστε με εγγύηση!

Το σημαντικότερο είναι η προετοιμασία

Ενημερώσου π.χ από τον Σύλλογο Κοιλιοκάκης, για τα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώνεις μέσα στα πλαίσια μιας διατροφής χωρίς γλουτένη. Κάποιες χώρες διαθέτουν μικρότερη ποικιλία σε τρόφιμα χωρίς γλουτένη από άλλες. Αυτό οφείλεται στο ότι παραδοσιακά χρησιμοποιούν περισσότερες σάλτσες και αρτοποιήματα. (Συμβουλή: για να διώξεις κάθε αμφιβολία, να διαλέγεις την πιο ασφαλή επιλογή).

Η καλύτερη ενημέρωση είναι η προφορική

Κάλεσε πριν από την επίσκεψή σου στο εστιατόριο για να βεβαιωθείς ότι πράγματι προσφέρονται γεύματα χωρίς  γλουτένη. Έτσι, κάθε ανησυχία θα εξαφανιστεί αλλά είναι  και μια ευκαιρία να μιλήσεις αν είναι δυνατόν, και με τον ίδιο τον σεφ και να δώσει την απαιτούμενη προσοχή στο συγκεκριμένο πιάτο χωρίς γλουτένη.

Επιπλέον, θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει το ρίσκο της επιμόλυνσης του φαγητού από την κοινή προετοιμασία πιάτων με και χωρίς γλουτένη. Αυτό θα πρέπει να τονιστεί και στο ξενοδοχείο ή άλλο χώρο διαμονής.

Βρες ένα εστιατόριο στο εξωτερικό «χωρίς γλουτένη»

Σε πολλές χώρες, οι σύλλογοι για την Κοιλιοκάκη, συλλέγουν και προσφέρουν πληροφορίες και συμβουλές όσον αφορά σε ελεγμένα εστιατόρια.

Επίσης, υπάρχουν λίστες με εστιατόρια καταχωρισμένα από πάσχοντες της εκάστοτε χώρας στις ιστοσελίδες των συλλόγων τους π.χ για την Γερμανία στην Deutsche Zoliakie Gesellschaft, στην Αυστρία στην Österreichischen Arbeitsgemeinschaft Zoliakie, για την γερμανόφωνη Ελβετία στην IG Zoliakie der Deutschen Schweiz, για την ιταλόφωνη Ελβετία στην Gruppo Celiachia della Svizzera Italiana, στην Ιταλία στην Associazone Italiana Celiachia, για την Μεγάλη Βρετανία στην Coeliac UK, για την Γαλλία στην Association Francais Des Intolerantes Au Gluten και στην Ισπανία στην Associacion de Celiacs de Catalunya ή στην Federation de Asociaciones de Celiacos de Espana (FACE).

Εστιατόρια και πιτσαρίες χωρίς γλουτένη σε όλον τον κόσμο μπορείς να βρεις στο www.schaer.com.

Ταξιδεύοντας στην Ιταλία – σταματήστε στο Mr. Free Pizza Point!

Καλοκαίρι στην Ιταλία και τραγανή πίτσα πάνε μαζί! Έχουμε καλά νέα! Στην αλυσίδα Mr. Free Pizza Point σε όλη την Ιταλία, μπορείς να απολαύσεις πίτσα χωρίς γλουτένη. Για πληροφορίες μπες εδώ. Καλές διακοπές e buon appetito!