Έτοιμοι για τα Χριστούγεννα; Μια gluten free μανούλα μας απαντά στις ερωτήσεις μας!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Οι ετοιμασίες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκινούν σιγά σιγά.

Φέτος επιλέξαμε να δούμε τις προετοιμασίες αυτές από την οπτική μιας μαμάς! Συνομιλήσαμε λοιπόν με την κα Κωνσταντινίδου Αριστίνα. Η Αριστίνα έχει μια κόρη 9 μιση ετών που πάσχει από Κοιλιοκάκη.

Η συζήτηση μας ξεκίνησε από τις προετοιμασίες! Φυσικά μας είπε και από τα πρώτα βήματα είναι να ψωνίσουμε όλα τα απαραίτητα και κυρίως κατάλληλα υλικά για τα εδέσματα των εορτών! Ασφαλείς πρώτες ύλες λοιπόν, αλλά και κάποια έτοιμα προϊόντα που πλέον μπορούμε να βρούμε στην ελληνική αγορά. Το δεύτερο και πολύ σημαντικό όπως μας είπε είναι να επικοινωνήσει από νωρίς με συγγενείς και φίλους, ώστε να προγραμματίσουν τις συναντήσεις τους!

Νούμερο ένα σαν επιλογή τους είναι πάντα η ασφάλεια του σπιτιού τους, μας λέει χαρακτηριστικά, αλλά κάθε πρόσκληση είναι πάντα καλοδεχούμενη! Η λύση για τις γιορτινές εξόδους εκτός σπιτιού είναι η προετοιμασία! Επικοινωνεί με τους συγγενείς ή τους φίλους που θα κάνουν το τραπέζι και φροντίζει να ετοιμάσει η ίδια παρόμοια ή ίδια πιάτα ασφαλή για την κόρη της. Μια άλλη λύση είναι να ετοιμάσει μέρος του γεύματος εκείνη εξ” ολοκλήρου για να υπάρχουν έστω ένα με δύο ασφαλή πιάτα!

Στην ερώτησή μας αν είναι μια δύσκολη στιγμή για την οικογένεια τους οι γιορτινές μέρες μας απάντησε:

«Ακριβώς το αντίθετο! Είναι μέρες που τις περνάμε ευχάριστα με φίλους και οικογένεια!Περνάμε χρόνο όλοι μαζί και κάνουμε πράγματα που δεν προλαβαίνουμε στην καθημερινότητά μας! Επίσης της μικρής της αρέσει να τρώμε με φίλους και να δοκιμάζουν προϊόντα χωρίς γλουτένη και να της λένε ότι είναι το ίδιο νόστιμα ή και ακόμα καλύτερα από τα συμβατικά!»

«Επίσης είναι μια περίοδος που την αφήνω να τρώει γλυκά, πράγμα που δεν συμβαίνει κάθε μέρα, άρα η χαρά είναι διπλή!!»

Μας εξήγησε ότι από το σπίτι τους δεν λείπει τίποτα αυτές τις μέρες! Αγοράζουν τα υλικά και φτιάχνουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα! Από αυτά μάλιστα τρώει όλη η οικογένεια! Ειδικά τα μελομακάρονα! Η μικρή συμμετέχει σε όλη τη διαδικασία και της αρέσει πολύ. Αυτό μας είπε θεωρεί ότι έχει παίξει ρόλο στο ότι έχει πλήρη αποδοχή  της κατάστασης.

Οι ευχάριστες στιγμές, το χαρούμενο κλίμα, το ότι όλοι την σκέφτονται και πάντα θα φροντίσουν να υπάρχει κάτι και για εκείνη είναι πράγματα που βοήθησαν στο να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διαχείριση της νόσου.

«Πλέον δεν χρειάζεται να εξηγώ! Από πλευράς συνεργασίας ήμουν πολύ τυχερή, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με τη διαχείριση και νιώθει πολύ άνετα!» μας είπε η Αριστίνα!

Της έχουμε περάσει το ότι πρέπει να προσέχει τη διατροφή της ώστε να είναι δυνατή και υγιής. Δεν σημαίνει ότι λόγω της Κοιλιοκάκης θα απέχουμε από κάτι, πόσο
μάλλον  όταν πλέον μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Με αυτή τη θετική σκέψη ολοκληρώσαμε τη συζήτησή μας! Ελπίζουμε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να σκέφτονται έτσι και να μεγαλώνουν χαρούμενα και υγιή παιδιά! Καλές γιορτές σε όλους!