Εκδρομή με το σχολείο φυσικά… χωρίς γλουτένη!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Εκδρομή με το σχολείο φυσικά χωρίς γλουτένη και χωρίς άγχος! Μόνος στόχος: μια αξέχαστη εμπειρία για το παιδί μας.
Όπως κάθε φορά που το παιδί μας πρέπει να ακολουθήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός σπιτιού (και ειδικά αν αυτή περιλαμβάνει και φαγητό) είναι μια «ώρα δύσκολη»! Όπως και κάθε φορά, όμως, εμείς θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και χαρούμενοι για το παιδί μας!
Μια εκδρομή θα πρέπει να είναι μόνο κάτι ευχάριστο και το θέμα συζήτησης μέρες πριν και μέρες μετά.
Όσο τα παιδιά είναι στο δημοτικό τα πράγματα είναι πιο εύκολα γιατί οι εκδρομές είναι στα πλαίσια του ωραρίου του σχολείου. Οπότε τροφοδοτώντας το παιδί με διάφορα σνακ θα είναι καλυμμένο για αρκετές ώρες.
Το άγχος αρχίζει όταν το παιδί πρέπει να διανυκτερεύσει.

Το θετικό είναι ότι απευθυνόμαστε σε ένα μεγαλύτερο παιδί. Με το οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε και αν το έχουμε εκπαιδεύσει σωστά έως τότε, δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερες δυσκολίες.
Από τη δική μας πλευρά το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η σωστή προετοιμασία. Πρέπει να δούμε το που θα είναι η εκδρομή. Αν το μέρος που θα επισκεφθούν είναι φιλικό για πάσχοντες από Κοιλιοκάκη. Αν τα παιδιά θα μείνουν σε ξενοδοχείο και η σίτιση τους θα γίνεται σε αυτό, μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους για να φροντίσουν να υπάρχει μενού χωρίς γλουτένη.

Διαφορετικά θα πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που διοργανώνουν την εκδρομή για να μάθουμε που ακριβώς θα πάνε για φαγητό και να συνεννοηθούμε μαί τους αλλά και με τα μέρη που θα επισκεφθούν για το αν το παιδί μπορεί να φάει εκεί.

Ο προγραμματισμός της εκδρομής θα είναι το καλύτερο όπλο. Γνωρίζοντας τις λεπτομέρειες μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες της διατροφής. Ένας ακόμα σύμμαχος θα πρέπει να είναι οι συνοδοί του παιδιού. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα και να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για να φροντίσουν το παιδί.

Και το πιο μεγάλο όπλο είναι η γνώση του παιδιού. Θα πρέπει το ίδιο το παιδί να είναι αυτόνομο και εκπαιδευμένο ώστε να μπορεί και μόνο του να ενημερώσει όσους πρέπει. Να μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό του και να έχει αυτοπεποίθηση. Και τέλος να περάσει μια τέλεια εμπειρία!