Πλησιάζουμε στον πλανήτη Σχολείο!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Στο σχολείο μαθαίνουν να μεγαλώνουν! Μαζί με την επιστροφή στο σχολείο, τα παιδιά ξεκινούν μια περίοδο έντονων εξωσχολικών δραστηριοτήτων, που σημαίνουν και πολλές υποχρεώσεις.

Μια υγιεινή διατροφή, ένα μενού με ποικιλία και μια ισορροπημένη διατροφή είναι γι’ αυτό αναγκαία για να τους παρέχει την απαραίτητη ενέργεια και υποστήριξη στην φυσική και διανοητική τους κατάσταση.

Οι ακόλουθες συμβουλές είναι κατάλληλες και για τα παιδιά με κοιλιοκάκη, προφανώς με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Αυτά τα παιδιά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, θα πρέπει να μάθουν τι επιτρέπεται να τρώνε και τι θα πρέπει να αποφεύγουν. Με άλλα λόγια, θα μάθουν να μεγαλώνουν με τον πιο υγιεινό και σωστό τρόπο!

Προγραμματισμός της εβδομάδας

Προκειμένου να προσφερθεί στα παιδιά με κοιλιοκάκη μια δίαιτα με ποικιλία και ισορροπία, είναι χρήσιμος ο σχεδιασμός ένος εβδομαδιαίου μενού που να εναρμονίζει όλα τα γεύματα της ημέρας. Έτσι θα αποφευχθούν απουσίες ή επαναλήψεις των βασικών θρεπτικών συστατικών.

Τρώγοντας στο σχολείο

Πολλά παιδιά με κοιλιοκάκη τρώνε στο σχολείο: κάποια στην καντίνα, κάποια φέρνουν το δικό τους φαγητό. Οι καντίνες και κουζίνες των σχολείων έχουν τις ποιοτικές προδιαγραφές τους και το προσωπικό προσέχει πλέον ιδιαίτερα τις ανάγκες των παιδιών σε θερμίδες και θρεπιτκά συστατικά.

Έργο των γονιών είναι να ελέγχουν την ποιότητα των ωμών υλικών και την σωστή προετοιμασία των γευμάτων. Στην περίπτωση που το παιδί με κοιλιοκάκη φέρνει φαγητό από το σπίτι καλό είναι να είναι ισορροπημένο διατροφικά.

 

Προκειμένου να σε βοηθήσουμε να πληροφορήσεις το σχολείο για τις ανάγκες του παιδιού σου και να βεβαιωθείς ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για το καλό του παιδιού, έχουμε ετοιμάσει το παρακάτω πληροφοριακό υλικό. Μπορείς να «κατεβάσεις» τα παρακάτω αρχεία, να τα εκτυπώσεις και να τα μοιράσεις στο προσωπικό του σχολείου!

Κατέβασε τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Κατέβασε τις ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ