Επιστροφή στο σχολείο!!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Επιστροφή στο σχολείο!! Άλλη μια χρονιά θα αφήσουμε πίσω κουβαδάκια βουτιές και θα γυρίσουμε στα θρανία! Οι προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει, πήραμε τσάντα, οι μαμάδες ήδη μαγειρεύουν και γεμίζουν τα ψυγεία, όλα στη θέση τους!!

Δεν χρειάζεται λοιπόν σε όλη αυτή τη χαρά της προετοιμασίας να αγχωθούμε εμείς ή να αγχώσουμε τα παιδιά μας για το θέμα της γλουτένης. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι μια σωστή προετοιμασία.
Η προετοιμασία αυτή θα πρέπει εκτός από πρακτική να είναι και προς το παιδί. Θα πρέπει να του εξηγήσουμε ότι στο σχολείο πάμε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Πάμε για να μάθουμε να διαβάζουμε και να γράφουμε. Πάμε για να κάνουμε νέους φίλους ή για να συναντήσουμε ξανά αυτούς που ήδη έχουμε. Το φαγητό στο σχολείο θα πρέπει να είναι μόνο το καύσιμο για να συνεχίσουμε τη μέρα μας.

Εδώ λοιπόν έρχεται ο ρόλος των γονιών όσον αφορά την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι. Θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για νέες γεύσεις για να μην «βαριέται» το παιδί μας. Θα πρέπει να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα για τα γεύματα που θα παίρνει μαζί του το παιδί για να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι από άποψη υλικών.

Πολύ σημαντικό είναι να φροντίζουμε να έχει επιλογές αλλά και να μην ξεμένει από τρόφιμα. Μια πολύ καλή λύση είναι να έρθουμε σε συνεννόηση με το κυλικείο του σχολείου. Να έχει κάποιες επιλογές σε χωρίς γλουτένη προϊόντα, όπως παστέλι ή μπισκότα. Να ελέγξουμε τους χυμούς και τα ροφήματα που έχει ότι είναι χωρίς γλουτένη.

Με αυτό τον τρόπο το παιδί δεν θα νιώσει ότι το κυλικείο είναι κάτι απαγορευμένο για εκείνο. Μια ακόμα λύση που προϋποθέτει όμως την συνεννόηση με το κυλικείο είναι να πάμε εμείς μια τοστιέρα ώστε σε ένα καθαρό σημείο του χώρου να τοποθετηθεί και το παιδί μας να μπορεί να ψήσει στο σχολείο το τοστ του.

Πολύ σημαντικό τέλος είναι να ενημερώσουμε τη διεύθυνση του σχολείου και κυρίως την /τον δασκάλα/δάσκαλο του παιδιού μας . Τις ώρες που το παιδί βρίσκεται εκεί η επίβλεψη στο θέμα της διατροφής του είναι δική τους δουλειά και για να την κάνουν σωστά θα πρέπει να είναι και σωστά και πλήρως ενημερωμένοι. Καλή μας αρχή!