Η άσκηση και η σημασία της για τους πάσχοντες από Κοιλιοκάκη

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα αποτελούν μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Οι έρευνες δείχνουν ότι η ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινότητα μας βοηθάει να έχουμε μια πιο υγιή και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Όσον αφορά τα παιδιά η άσκηση οδηγεί σε μια πιο υγιή ανάπτυξη στην παιδική ηλικία. Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και δημιουργεί τις βάσεις για μια πολύ σωστή συνήθεια όπως η γυμναστική.

Πέρα όμως από την παιδική ηλικία, η άσκηση και γενικά η κίνηση προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Διατηρεί την καρδιά μας υγιή μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όσοι ασκούνται καθημερινά βλέπουν επίσης μεγάλη βελτίωση στην αντοχή τους. Η κίνηση ενισχύει τα οστά και τους μυς και μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωση.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου.

Ανακουφίζει από το στρες και μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι και αναζωογονημένοι.

Όσον αφορά τους πάσχοντες από Κοιλιοκάκη, η άσκηση μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Εκτός από τα παραπάνω που είναι πολύ σημαντικά. Η ενδυνάμωση των μυών της κοιλιάς βοηθά πολύ στην εξάλειψη των συμπτωμάτων. Επίσης η σωστή αναπνοή βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, αλλά και του πεπτικού συστήματος.

Η άσκηση μπορεί να είναι οποιαδήποτε δραστηριότητα που αυξάνει το ρυθμό της αναπνοής και τον καρδιακό ρυθμό. Αν αισθάνεστε ζεστή και ελαφρώς λαχανιασμένος, η καρδιά σας λειτουργεί ελαφρώς πιο έντονα.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοσδήποτε είδος άσκησης. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα διατηρήσετε τη νέα σας συνήθεια είναι να συμπεριλάβετε την άσκηση στην καθημερινή σας ζωή και να προσπαθήσετε να βρείτε κάτι που απολαμβάνετε.

Άσκησή μπορεί να θεωρηθεί η κηπουρική και γενικά εργασίες στην ύπαιθρο. Το να χρησιμοποιείται τις σκάλες αντί για το ασανσέρ. Οι δουλειές στο σπίτι όπως το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα και το σφουγγάρισμα.

Το να παίξουμε με τα παιδιά μας στο πάρκο ή να κάνουμε κατασκευές μαζί τους. Να παρκάρουμε λίγο πιο μακριά από τον προορισμό μας για να μπούμε στη διαδικασία να περπατήσουμε. Να περπατάμε με πιο έντονο ρυθμό την καθημερινή μας διαδρομή.

Και πολλά άλλα, όπως και πολλοί διαφορετικοί τρόποι γυμναστικής και αθλήματα που υπάρχουν. Σίγουρα θα μπορέσετε και εσείς να βρείτε κάτι που σας αρέσει! Και να θυμάστε πως η Κοιλιοκάκη δεν αποτελεί εμπόδιο για την άσκηση , αντιθέτως αποτελεί κίνητρο!