Οι συνιστώσες του σωστού σνακ!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Μια στάση για σνακ

Το ξέρατε ότι τα ενεργειακά αποθέματα των παιδιών τελειώνουν πολύ νωρίτερα από αυτά των ενηλίκων; Γι αυτό είναι αναγκαίο να κάνουν ένα διάλειμμα για σνακ μια στις τόσες για να αναπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται μέχρι την επόμενη στάση για…γέμισμα!

Όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο, ακόμα και όταν κάθονται στο θρανίο, καίνε τις θερμίδες που έχουν λάβει από το πρωινό. Η απόδοσή τους και η δυνατότητά τους να συγκεντρωθούν στο μάθημα, έχει περιορισμένη διάρκεια που στην λήξη της θα αρχίσει να πέφτει. Αυτή είναι η στιγμή που χρειάζεται ένα διάλειμμα. Μια καλή ευκαιρία για ένα υγιεινό, νόστιμο και θρεπτικό σνακ, που είναι ευεργετικό για το νου, το σώμα και τη διάθεση. Έτσι, θα διασφαλιστεί η απαραίτητα ενέργεια για τις επόμενες ώρες.

Υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα.

Το ιδανικό σνακ αποτελείται από τρία βασικά συστατικά:

  • Ψωμί
  • Γάλα ή γαλακτοκομικά
  • Ωμά φρούτα και λαχανικά

Το ψωμί παρέχει υδατάνθρακες, δηλαδή καθαρή ενέργεια στο σώμα. Το γάλα και τα παράγωγά του είναι σημαντικά για τα δόντια και τα οστά και περιέχει ασβέστιο και φώσφορο, πρωτεϊνες και βιταμίνες D και A. Τα φρούτα και τα λαχανικά εξασφαλίζουν μια σημαντική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών που εγγυώνται να προσφέρουν στο παιδί τα απαιτούμενα θρεπτικά συστατικά.

Γλυκά και ποτά

Από καιρό σε καιρό, είναι σωστό να δίνουμε στα παιδιά ένα γλυκό σνακ. Για παράδειγμα, μια σοκολατένια γκοφρέτα χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, η συνεχής λήψη υγρών είναι απαραίτητη, για την αναπλήρωση των χαμένων υγρών. Η έλλειψη σε υγρά επίσης οδηγεί στην απώλεια συγκέντρωσης. Οι χυμοί φρούτων είναι 100% πλούσιοι σε βιταμίνες, οι οποίοι μπορούν και να αραιωθούν με νερό ή γάλα. Κατάλληλο, φυσικά είναι και το νερό ή το τσάι εφόσον δεν περιέχει πολύ ζάχαρη.

Πρακτικές συμβουλές

Για να βεβαιωθείτε ότι το σνακ φτάνει στο σχολείο φρέσκο και σε καλή κατάσταση, οπότε και δελεαστικό, υπάρχουν κάποια μικρά τρικ!

  • Ένα κόλπο να μην τραβάει το ψωμί του σάντουιτς υγρασία, είναι να προσθέσετε ένα φύλλο μαρουλιού ή αγγουριού αφού τα έχετε στραγγίξει και στεγνώσει από το νερό.
  • Τα κομμένα φρούτα δεν θα μαυρίσουν αν τα πασπαλίσετε με λίγες σταγόνες λεμονιού.
  • Βάλτε το σνακ σε ένα πρακτικό δοχείο, το οποίο να ανοιγοκλείνει. Το ίδιο ισχύει και για τη συσκευασία του γιαουρτιού, που αν το βάλετε σε ένα επιπλέον δοχείο δεν θα χυθεί παντού. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα παγούρι για το νερό ή το χυμό.
  • Και για το τέλος: μην παραφορτώνετε το παιδί με φαγητό, η ισορροπία είναι το κλειδί!