Πλανήτης γή καλεί φίλο! Φίλε που είσαι;

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Η κοιλιοκάκη δεν αποκλείει τις φιλίες

Πολύ συχνά οι άνθρωποι τριγύρω σου – φίλοι, συμμαθητές, αγόρια και κορίτσια που συναντάς στο πάρκο ή συναθλητές σου – δεν έχουν ιδέα για τις συνήθειες όσων ακολουθούν μια διατροφή ελεύθερη γλουτένης. Γι’ αυτό είναι πιθανό να έχεις ακούσει « Έλα, μωρέ, πάρε ένα γλυκό, λίγη γλουτένη δεν μπορεί να σε σκοτώσει!» Και πιθανώς να παρεξηγήθηκες ή να ντράπηκες.

Τα υπόλοιπα παιδιά δεν θέλουν να αισθάνεσαι «ξένος» ή αποκομμένος. Απλά δεν κατανοούν την κατάστασή σου. Αυτό που φαίνεται ως πρόβλημα, στην πραγματικότητα είναι μια ευκαιρία για σένα.

Κίνησε την περιέργεια, ενημέρωσε και μοιράσου

Αν μιλήσεις στους φίλους σου για την κοιλιοκάκη, εξηγώντας τους ότι έτσι λειτουργεί το σώμα σου, τους βοηθάς. Εξήγησε στα παιδιά γύρω σου τι επιδράσεις έχει η γλουτένη στον οργανισμό σου όταν ακολουθείς την διατροφή που ακολουθούν αυτοί. Περίγραψε την ναυτία, τους στομαχικούς πόνους και την γενικότερα άσχημη κατάσταση που σου δημιουργεί. Αυτές είναι καταστάσεις που για άλλους λόγους έχουν και αυτοί περάσει και έτσι θα μπορέσουν να σε καταλάβουν.

Θα δεις ότι σε λίγα δευτερόλεπτα, θα τους έχεις κινήσει την περιέργεια. Θα σου κάνουν ερωτήσεις και έτσι θα γίνεις ένας μικρός επιστήμονας για αυτούς!

Και δεν τελείωσε! Μπορείς να κάνεις και παραπάνω: πρόσφερέ τους ένα από τα σνακ σου ή γλυκά σου και δείξε τους ότι δεν είναι κάποιο άλιεν. Επιπλέον θα δουν ότι το φαγητό που τρώς είναι το ίδιο υγιεινό και νόστιμο όσο όλων των άλλων.