Προετοιμασία για το σχολείο! Γονείς μοιράζονται τις ανησυχίες τους!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Μια καινούρια χρονιά είναι προ των πυλών.

Μια πολύ διαφορετική χρονιά για όλους μας λόγω της πανδημίας. Με πολλές αναβολές και αβεβαιότητα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να προετοιμάζουμε σιγά σιγά τα παιδιά μας για την έναρξη της σχολικής τους χρονιάς.

Ρωτήσαμε γονείς τριών οικογενειών με παιδιά δημοτικού σχολείου για το πως διαχειρίζονται την Κοιλιοκάκη στο σχολικό περιβάλλον. Και οι τρεις δυστυχώς ήταν αρκετά ανασφαλείς ως προς το σχολείο του παιδιού τους. Έχουν όμως εμπιστοσύνη στα παιδιά τους. Και οι τρεις έχουν αφιερώσει χρόνο στο να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους. Ακόμα και το πιο μικρό που θα πάει στην πρώτη δημοτικού γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να προσέχει και μέχρι τώρα η πορεία του στο νηπιαγωγείο ήταν χωρίς προβλήματα.

Το θετικό στις συζητήσεις μας ήταν πως και οι τρεις οικογένειες έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο στο να ενημερώσουν το σχολείο των παιδιών τους. Σε κάθε χρονιά ενημερώνουν τους δασκάλους λεπτομερώς.

Ο ρόλος του δασκάλου είναι πολύ σημαντικός. Γίνεται τα μάτια και τα αυτιά του γονιού μέσα στην τάξη. Μπορεί να προφυλάξει το παιδί από κάποιο λάθος. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να είναι πολύ καλά ενημερωμένος. Πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν υπάρχει σωστή επικοινωνία.

Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα στο σχολείο είναι η σίτιση των παιδιών. Οι ώρες που περνούν τα παιδιά στο σχολείο είναι αρκετές οπότε τα σνακ που πρέπει να έχουν μαζί αποτελούν πρόκληση για τους γονείς.

Το κυλικείο είναι μεγάλο άγχος για τους περισσότερους γονείς. Μια καλή ιδέα που είχαν είναι να προτείνουμε δυο τρία είδη στο κυλικείο του σχολείου για να τα φέρει. Αυτό προσφέρει και στο παιδί την  ευκαιρία να ψωνίσει όπως και τα υπόλοιπα.

Εκτός από το παιδί, με αυτόν τον τρόπο, μπορεί και ο γονέας να είναι ήσυχος πως το παιδί του θα μπορεί να βρει κάτι να καταναλώσει με ασφάλεια σε περίπτωση που πεινάσει.

Και οι τρεις οικογένειες προτιμούν βέβαια να προμηθεύουν από το σπίτι τα παιδιά τους με το κολατσιό για το σχολείο. Εδώ θα βρείτε και τις συνιστώσες του σωστού σνακ!