Πρωινό: μια γαλαξιακή εφεύρεση!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Ας μπούμε μέσα στη μέρα με το δεξί.

Η στάση των ανθρώπων σχετικά με το πρωινό ποικίλει! Υπάρχουν αυτοί που ξυπνάνε με ένα κενό στο στομάχι, το οποίο θέλουν να γεμίσουν το συντομότερο δυνατό και αυτοί που δεν μπορούν να βάλουν τίποτε στο στόμα τους παρά μόνο ένα φλυτζάνι καφέ.

Οι τελευταίοι όμως, θα πρέπει να το παρομοιάσουν σαν να ξεκινάνε για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο χωρίς να έχουν γεμίσει το ντεπόζιτο της βενζίνης. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να σταματήσουν να το γεμίσουν!

Οπότε γιατί να μην ξεκινήσει κανείς τη μέρα του σωστά με ένα πρωινό;

Γεμίζουμε το ντεπόζιτο με ενέργεια

Μετά από περίπου οκτώ ώρες ύπνου, το πρωί το σώμα χρειάζεται να φορτίσει τις «μπαταριες» του και να προμηθευτεί θρεπτικά συστατικά για να ανακτήσει την απαραίτητη ενέργεια. Όμως ποιό είναι το σωστό πρωινό για να ξεκινήσει σωστά η ημέρα;

Ένα θρεπτικό και ισορροπξημένο πρωινό, πρέπει να παρέχει το 20% με 25% των ημερησίως απαιτούμενων θερμίδων. Οι πιο κατάλληλες ομάδες φαγητών για αυτό το σκοπό είναι:

  • Ψωμί, φρυγανιές και δημητριακά
  • Γάλα, γιαούρτι και τυρί
  • Φρούτα και φυσικοί χυμοί φρούτων

Να τρώμε σαν πουλάκια ή σαν λύκοι;

Για όσους δεν τους αρέσει να σηκώνονται το πρωί, να κάθονται στο τραπέζι και να καταβροχθίζουν προτείνουμε να διαλέξουν ένα γευστικό αλλά ελαφρύ γεύμα. Όπως μια φέτα ψωμί με λίγο βούτυρο και μαρμελάδα ή γιαούρτι με γκρανόλα ή corn flakes και φρέσκα φρούτα εποχής.

Αυτοί που ξυπνάνε πεινασμένοι ίσως χρειαστούν ένα αληθινό γεύμα. Σε αυτή την περίπτωση οι ποσότητες θα πρέπει να είναι άφθονες. Χρειάζονται σίγουρα δημητριακά με γαλακτοκομικά, φρέσκα φρούτα και υγρά σε ισορροπία. Επιπλέον, ο οργανισμός λαμβάνει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να αρχίσει να εργάζεται κανονικά και αποδοτικά.

Το πρώτο οικογενειακό γεύμα της ημέρας

Το πρωινό είναι μια δεκάλεπτη δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάσει όλη την ημέρα. Με το να γίνεται σωστά μπορεί να είναι μια ευχάριστη και οργανωτική στιγμή!

Ας δούμε πως:

  • Μπορείτε να έχετε ετοιμάσει τις κούπες, τα πιατα κλπ από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο να ξυπνήσετε με την ησυχία σας.
  • Βάλτε το ξυπνητήρι δέκα λεπτά νωρίτερα, μαζέψτε την ενέργεια και τις σκέψεις σας και προετοιμάστε το στομάχι σας ώστε να κάτσετε στο τραπέζι με όρεξη για το πρωινό.
  • Ας δούμε το πρωινό,ως το πρώτο οικογενειακό γεύμα της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα κάτσουν γύρω από το τραπέζι.