Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι ξεκινά!

Παγκόσμιο προϊόν: Οικογενειακή Ζωή

Τα σχολεία κλείνουν, το καλοκαίρι ξεκινά! Η καλύτερη στιγμή της σχολικής χρονιάς έφτασε! Κάθε παιδί σε όποια τάξη και αν είναι πάντα ανυπομονεί για το κλείσιμο του σχολείου! Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικές συμβουλές επιβίωσης  και κυρίως καλοπέρασης!

Μπορεί το σχολείο να είναι η «υποχρέωση» κάθε μαθητή και να νιώθει ότι μόλις έφυγε ένα βάρος, αλλά για τις μαμάδες αυτό σημαίνει πως χάνουν την «πολύτιμη ρουτίνα» τους! Και πόσο μάλλον για ένα παιδί με Κοιλιοκάκη! Μετά από προσπάθεια με σχολεία,δασκάλους, συγγενείς, νταντάδες, φίλους να μην υπάρχει πρόβλημα με τη διατροφή του και να είναι όλοι ενήμεροι και προσεκτικοί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή!

Μια πολύ καλή λύση για αυτό είναι το να έχουν τα παιδιά σταθερούς φροντιστές. Τη μαμά, το μπαμπά, γιαγιάδες και παππούδες και όποιον άλλο τα φροντίζει συχνά. Με αυτό τον τρόπο θα είναι πάντα ενήμεροι για κάθε θέμα, αλλαγή ή συνήθεια και θα είναι όλοι ικανοί να φροντίσουν το παιδί χωρίς άγχος!

Το καλό με το καλοκαίρι είναι επίσης τα φρούτα! Τώρα λοιπόν που με το κλείσιμο των σχολείων θα έχουμε περισσότερο χρόνο και οι πάγκοι έχουν γεμίσει με τα απίστευτα καλοκαιρινά φρούτα είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε μαζί με τα παιδιά μας πολλές φρουτένιες συνταγές για να δείξουμε στα παιδιά μας πόσα πράγματα από τη φύση τους είναι χωρίς γλουτένη!

Καλοκαίρι επίσης σημαίνει ταξίδια, διακοπές και παγωτό! Φτιάξτε λοιπόν ένα πλάνο με προορισμούς που θα θέλατε και θα μπορούσατε να επισκεφτείτε. Κάντε έρευνα για το μέρος που θέλετε για τις χωρίς γλουτένη επιλογές. Και καταλήξτε σε ένα από αυτούς τους προορισμούς. Ενημερώστε και προετοιμάστε το παιδί σας. Εξηγήστε του ότι το ποιο σημαντικό πράγμα στις διακοπές είναι να εξερευνήσουμε το μέρος στο οποίο θα πάμε. Να κολυμπήσουμε σε όμορφες παραλίες, να περπατήσουμε σε ελληνικά χωριουδάκια και σοκάκια. Να ανέβουμε στις πιο ψηλές κορφές για να απολαύσουμε τη θέα. Να κάνουμε καινούριους φίλους και να περάσουμε μαζί τους πολλές ξένοιαστες ώρες παιχνιδιού!

Το καλοκαίρι λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας στο να περνάνε καλά χωρίς να βασίζονται στο φαγητό. Να τα κάνουμε να θεωρούν το φαγητό απλά το μέσο που θα τους δώσει την ενέργεια να ζούν τη ζωή τους και όχι το φαγητό να είναι η ζωή τους!