Καλλυντικά με γλουτένη… Είναι πρόβλημα;

Παγκόσμιο προϊόν: Επιστημονικά θέματα

Τα Καλλυντικά με γλουτένη είναι ένα θέμα που απασχολεί και μπερδεύει συνήθως τους πάσχοντες από Κοιλιοκάκη. Ειδικά στην αρχή είναι μια συνήθης απορία.

Η ύπαρξη του φόβου της γλουτένης μας κάνει να θέλουμε να την «εξαφανίσουμε» από παντού. Όπως είχαμε αναφέρει και στο άρθρο «Γλουτένη, ο «μεγάλος εχθρός» και τα καλυντικά«,νιώθουμε ότι βρίσκεται σε ότι αγγίζουμε, πίνουμε ή τρώμε. Δεν είναι όμως αυτό απαραίτητο.

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η δυσαπορρόφηση που επηρεάζει την υγεία μας πραγματοποιείται στο έντερο και ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάτι εκεί είναι από το στόμα!! Άρα ότι τοποθετούμε στην επιδερμίδα μας δεν μας επηρεάζει.

Αυτό που θα ήταν όμως καλό να προσέχουμε είναι ότι τοποθετούμε στο πρόσωπό μας και κυρίως στα χείλη μας. Επειδή μπορεί να υπάρξει κίνδυνος κατάποσης πίνοντας κάτι ή τρώγοντας κάτι.

Τα παιδιά είναι όπως είχαμε αναφέρει και στο άλλο άρθρο λίγο πιο επίφοβα σε αυτό το θέμα. Καλό θα ήταν να προσέχουμε τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε για εκείνα!

Τώρα που ανοίγει ο καιρός και δειλά δειλά ξεκινάμε τα μπάνια θα πρέπει να προσέξουμε και κάτι ακόμα! Αυτό το κάτι είναι τα αντηλιακά μας! Επειδή πολύ από εμάς το καλοκαίρι γινόμαστε παιδιά, καλό θα ήταν να προσέξουμε λίγο με το αντηλιακό στη θάλασσα για να μην έχουμε άγχος!

Επειδή πολλοί από εμάς παίρνουμε ένα μόνο αντηλιακό και για το σώμα και για το πρόσωπο θα πρέπει να προσέξουμε να είναι χωρίς γλουτένη για να μπορούμε να το βάλουμε παντού χωρίς άγχος! Αλλιώς να πάρουμε ένα για το πρόσωπο που να είναι ασφαλές.

Το ίδιο και σε αυτή την περίπτωση ισχύει και για τα παιδιά που καλό θα ήταν να έχουν ένα για όλο το σώμα ώστε να μην έχουμε άγχος.

Κλείνοντας το θέμα αυτό, θα θέλαμε να κρατήσετε ότι τα καλλυντικά είναι για να μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο όμορφοι και όχι για να μας αγχώνουν και το αντηλιακό για να μας προστατεύει από τον ήλιο όσο ζούμε μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές! Κανένα ιδιαίτερο άγχος δεν χρειάζεται για κανένα από τα δύο απλά λίγη παραπάνω προσοχή αν είστε πολύ συμπτωματικοί!