Κοιλιοκάκη, αφορμή για μια καλύτερη ζωή!

Παγκόσμιο προϊόν: Επιστημονικά θέματα

Η διάγνωση από Κοιλιοκάκη, όπως και από οποιαδήποτε ασθένεια είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Πρόκειται για ένα αυτοάνοσο νόσημα που επιφέρει πολλές αλλαγές στη ζωή μας. Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στη διατροφή μας, που σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να μάθουμε και γι αυτό θα πρέπει να οπλιστούμε με ηρεμία και υπομονή. Σε όλα αυτά όμως μπορούμε να δώσουμε ένα άλλο νόημα. Πως θα το κάνουμε αυτό;

Θα πρέπει να βάλουμε τη λογική μας πάνω από το συναίσθημα. Να γίνουμε αυστηροί με τον εαυτό μας. Και κυρίως να απλοποιήσουμε την κατάσταση μέσα στο μυαλό μας.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται δύσκολα αλλά είναι ίσως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Πρώτα από όλα θα πρέπει να σκεφτούμε θετικά. Μπορούμε να ξεκινήσουμε συνειδητοποιώντας πως απλά προσέχοντας τη διατροφή μας μπορούμε να είμαστε και πάλι υγιείς. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε φάρμακα και άλλα χημικά σκευάσματα- συμπληρώματα για να το πετύχουμε αυτό. Το φάρμακό μας είναι μια διατροφή χωρίς γλουτένη και ίχνη αυτής. Μπορεί να είναι εφ΄όρου ζωής, αλλά απλά η τρόφη μας γίνεται το φάρμακο μας.

Μια διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί εάν είναι σωστή να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Ειδικά εάν στηρίζεται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Πολλά φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσουν πολύ στο να αντικαταστήσουν σνακ που δεν μπορούμε να καταναλώσουμε. Και η ποικιλία προϊόντων χωρίς γλουτένη στο εμπόριο σίγουρα θα μας βοηθήσει.

Δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε το πρόβλημα, αλλά να αντιμετωπίζουμε την κατάσταση μέχρι να γίνει συνήθεια τόσο σε εμάς όσο και στους γύρω μας. Μόλις αισθανθούμε άνετα μπορούμε να ενημερώνουμε και τους γύρω μας και να τους εξηγούμε τι είναι η Κοιλιοκάκη. Όσο πιο συνειδητοποιημένοι είμαστε, τόσο πιο καλά θα αισθανόμαστε με τον εαυτό μας. Αυτό σταδιακά θα έχει αντίκτυπο και στον περίγυρο μας. Αν εμείς δεν αισθανόμαστε μειονεκτικά, ούτε και οι άλλοι θα μας αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο.

Θετική σκέψη, προσήλωση στη διατροφή χωρίς γλουτένη και όλα θα είναι καλύτερα!