Συνέντευξη με την Άννα Πατεράκη, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης

Παγκόσμιο προϊόν: Νέα

Σήμερα είχαμε την χαρά και την τιμή να συνομιλήσουμε με την κυρία Άννα Πατεράκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης.

Η Ε.Ε.Κ. είναι ο πανελλήνιος σύλλογος πασχόντων από Κοιλιοκάκη. Η δράση του ξεκίνησε το 1987! Μιλήσαμε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Κοιλιοκάκης και το  πόσο διαφορετικά το αντιμετώπισαν φέτος.

Λόγω του Κορωνοϊού οι εορτασμοί ήταν φέτος πολύ διαφορετικοί. Αποτέλεσαν μεγάλη πρόκληση βέβαια και γέννησαν πολλές και νέες ιδέες.Μία από τις σταθερές δράσεις για την ημέρα αλλά και γενικά το μήνα Μάιο, είναι η εκστρατεία ενημέρωσης μέσω facebook.

Μια ιδέα του Συλλόγου που έγινε θεσμός, με τεράστια απήχηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, ένας από τους στόχους μας ήταν να «γεμίσουμε» το facebook με εικόνες και πληροφορίες για την Κοιλιοκάκη!

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης μοιράστηκε και μια συλλογική στιγμή σε όλες τις διαδικτυακές κοινότητες, τοποθετώντας τους ανθρώπους και την υποστήριξη στην πρώτη γραμμή της δραστηριότητας των κοινωνικών μέσων χρησιμοποιώντας τα hashtags #coeliacunited ή #celiacunited.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Πανευρωπαϊκού Συλλόγου Κοιλιοκάκης και οι εθνικοί Σύλλογοι που αποτελούν μέλη του, έχουν συγκεντρώσει αυτό το βίντεο καθώς και ένα Δελτίο Τύπου με μηνύματα για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας. Η Ε. Ε. Κοιλιοκάκης είναι περήφανη που αποτελεί μέρος αυτής της πανευρωπαϊκής προσπάθειας!

Στη συνέχεια της συζήτησης μας, μας εξήγησε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει κάθε χρονιά η συμμετοχή των παιδιών στον εορτασμό και πως ήταν μεγάλη πρόκληση να βρεθεί ένας τρόπος να συμμετέχουν και εκείνα «από μακρυά».

Στο πλαίσιο εορτασμών για τον μήνα Μάιο για την νόσο της Κοιλιοκάκης, καλέσαμε τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα την «Παγκόσμια Ημέρα Κοιλιοκάκης». Λάβαμε εκπληκτικές ζωγραφιές τις οποίες αναρτήσαμε στην Ομάδα μας στο Facebook και ευχαριστούμε όλους τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν!! Η ζωγραφιά που συγκέντρωσε μέχρι και εχθές τα περισσότερα Likes ήταν του Κωνσταντίνου 10 ετών! Το δώρο του είναι ένα tablet 7»!

Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα ήταν να πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο κοινό και από ειδικούς.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε διαδικτυακές ομιλίες με εξαίρετους επιστήμονες. Καλύφθηκε καθολικά το θέμα της νόσου για κάθε ηλικία και για κάθε πτυχή αυτής. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό. Και ειδικά το κοινό για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Τέλος η κα Πατεράκη μας ενημέρωσε πως γίνονται σταθερές προσπάθειες για καλή επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς. Στόχος είναι πάντα και η επίλυση των θεμάτων των πασχόντων.

Ελπίζουμε σε υγεία και ηρεμία για όλο τον κόσμο!