100 χρόνια Dr. Schär

Παγκόσμιο προϊόν: Νέα

Καθώς γιορτάζουμε έναν αιώνα μας, ανατρέχουμε στις ρίζες μας ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση αφιερωμένη στην κάλυψη διαφορετικών διατροφικών αναγκών. Aπό πρωτοπόρος εξειδικευμένης αγοράς σε παγκόσμιο ειδικό στη διατροφή χωρίς αποκλεισμούς.

Η εστίασή μας σε διαφορετικές καλλιέργειες μας βοήθησε να εξελιχθούμε σε μια διεθνή μάρκα που έχει δεσμευτεί για τη βιοποικιλότητα και τη βιωσιμότητα.

Φέτος, η Dr Schär γιορτάζει την 100ή επέτειό της. Ήταν το 1922 όταν οι ιδρυτές μας Dr Anton Schär και Gottfried Untertrifaller λάνσαραν το πρώτο τους προϊόν και από τότε κάνουμε τη διατροφή πιο περιεκτική και το φαγητό πιο ευχάριστο για όλους.

Στο επίκεντρο των εορτασμών μας αυτού του σημαντικού ορόσημου, βρίσκεται ένα ιδιαίτερο project για την προώθηση της βιοποικιλότητας – το ‘Field 100’ – μια ιδέα που αποτελεί το κλειδί της σημερινής μας αποστολής και έχει επίσης βαθιές ρίζες στο παρελθόν.

Το να παρέχουμε στους ανθρώπους τα κατάλληλα προϊόντα για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών, από τη βάση μας εδώ στην καρδιά των Άλπεων, πάντα απαιτούσε την καλλιέργεια μιας τεράστιας ποικιλίας δευτερευουσών καλλιεργειών. Και αυτή η εμπειρία μας στη δημιουργία ποικιλόμορφων καλλιεργειών έχει γίνει όλο και πιο σημαντική καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, αφού μας επιτρέπει να προωθήσουμε τη βιοποικιλότητα ως μέρος της δέσμευσής μας να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου πλανήτη.

Ως μακρόβια οικογενειακή εταιρεία , η Dr. Schär σκέφτεται με όρους γενεών και όχι βραχυπρόθεσμων επιχειρηματικών κύκλων και είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία του κόσμου και στην ωφέλεια των πελατών μας, των εργαζομένων, των κοινοτήτων, των κοινωνιών και του περιβάλλοντος.

Εδώ κάνουμε μια αναδρομή σε έναν αιώνα κάλυψης διαφορετικών διατροφικών αναγκών, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά και εξελισσόμενοι από μια μικρή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ειδικό στη διατροφή χωρίς γλουτένη, σφυρηλατώντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Τα ορόσημά μας

Δεκαετία του 1920

 

Το 1922 στο Νότιο Τιρόλο ο Dr Anton Schär και ο κουνιάδος του Gottfried Untertrifaller, ιδιοκτήτης μύλου, λανσάρουν το εμπλουτισμένο σιμιγδάλι σιταριού τους για να αντιμετωπίσουν τον υποσιτισμό των παιδιών μετά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο.

1979

 

Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται με την πάροδο των δεκαετιών, μέχρι που ο νεαρός επιχειρηματίας Ulrich Ladurner παίρνει την άδεια να χρησιμοποιήσει το όνομα Dr. Schär για τη δική του μάρκα φυσικών, υγιεινών τροφίμων. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην τοπική τηλεόραση το 1980 έχει την εμπνευσμένη ιδέα να δημιουργήσει μια σειρά εξειδικευμένων προϊόντων χωρίς γλουτένη που θα απευθύνονται σε άτομα με κοιλιοκάκη και δυσανεξίες στη γλουτένη.

Δεκαετία 1980

Η μάρκα Schär, που ειδικεύεται στα προϊόντα χωρίς γλουτένη, κυκλοφορεί επίσημα στην αγορά το 1981. Το 1985 η μάρκα παρουσιάζει τα πρώτα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, τα οποία δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με γιατρούς και συλλόγους για την κοιλιοκάκη. Επίσης, λανσάρει τα πρώτα της αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη – Savoiardi, Fette Biscottate και Grissini – παράγοντάς τα η ίδια σε ένα μικρό αρτοποιείο σε φούρνο με σχάρα.  Η Schär λανσάρει το πρώτο λευκό ψωμί χωρίς γλουτένη. Η γκάμα των προϊόντων χωρίς γλουτένη συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς υιοθετεί την αποστολή που περικλείεται στο σλόγκαν της «Λύνουμε διατροφικά προβλήματα». Ανοίγει επίσης μια νέα εργοστασιακή αίθουσα με την πρώτη της βιομηχανική γραμμή παραγωγής.

Δεκαετία 1990

Η Schär γίνεται ηγέτης της αγοράς στην Ιταλία και βάζει στο στόχαστρο την υπόλοιπη Ευρώπη, επεκτεινόμενη στην Ισπανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Η εταιρεία εδραιώνει την επιτυχία της μετακομίζοντας σε ολοκαίνουργια κεντρικά γραφεία στο Burgstall, με νέα αίθουσα παραγωγής και κτίρια γραφείων. Επίσης, επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της πέρα από τα προϊόντα χωρίς γλουτένη για να αγκαλιάσει άλλους τύπους διατροφής χωρίς αποκλεισμούς με εξειδικευμένα εμπορικά σήματα.

2021

Η εταιρεία ενισχύει τη δέσμευσή της στη βιωσιμότητα με τα Panini Rolls – το πρώτο ψωμί χωρίς γλουτένη στον κόσμο που συσκευάζεται σε πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό – και εισάγει μια εταιρική στρατηγική βιωσιμότητας.

2022

Η Dr Schär γίνεται 100 ετών. Με έδρα το Burgstall ακόμα και επικεφαλής τον Ulrich Ladurner, είναι πλέον μια διεθνής επιχείρηση με 18 εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής σε 11 χώρες και απασχολεί 1.500 άτομα.

 

Η Dr. Schär έχει υποστεί πολλές αλλαγές τον τελευταίο αιώνα, αλλά η δέσμευσή μας για την ικανοποίηση των ποικίλων διατροφικών αναγκών των ανθρώπων και την καλλιέργεια μικρών καλλιεργειών δεν έχει αλλάξει.

Αυτή η εστίαση αντικατοπτρίζεται στο project που επιλέξαμε να αναλάβουμε για τον εορτασμό της 100ης επετείου μας. Το ‘Field 100’ είναι μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε το πιο βιοποικιλόμορφο χωράφι που έχει καλλιεργηθεί ποτέ και, ως εκ τούτου, είναι μια ζωντανή έκφραση της δέσμευσής μας για την προώθηση και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Επιπλέον, είναι ένα παράδειγμα του καινοτόμου πρωτοποριακού πνεύματος που διακατείχε την εταιρεία τον τελευταίο αιώνα και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τον πλανήτη μας για πολλά χρόνια ακόμη.