Αλεύρι χωρίς γλουτένη αντί για άμυλο

Παγκόσμιο προϊόν: Schär - Οι Καλύτεροι

Το αλεύρι χωρίς γλουτένη και το άμυλο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή διατροφικών προϊόντων χωρίς γλουτένη. Ψωμί, μπισκότα, ζυμαρικά κ.λ.π δεν θα «πετύχαιναν» χωρίς αυτά. Εμείς στη Schär έχουμε ως στόχο, να αυξήσουμε τη χρήση ολόκληρων κόκκων καλαμποκιού έναντι του καθαρού αμύλου. Έτσι, θα προσφέρουμε προϊόντα ακόμα πιο θρεπτικά.

Αλεύρι χωρίς γλουτένη αντί άμυλο για προϊόντα με πολύτιμη θρεπτική αξία.

Οι ειδικοί μας στο Τμήμα Διατροφής της Dr. Schär είναι σε συνεχή επαφή με την Επιστημονική Επιτροπή  που ιδρύθηκε το 2009 και συνεργάζεται στενά με τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Dr. Schär στην Τεργέστη. Ξεκάθαρος στόχος, είναι να παράγονται προϊόντα χωρίς γλουτένη που όχι μόνο να είναι νόστιμα, αλλά και να μπορούν διατροφικά να συγκριθούν με τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

Έτσι ώστε να μπορούμε να εξασφαλίζουμε την καλύτερη δυνατή παροχή των θρεπτικών ουσιών που είναι ζωτικής σημασίας. Να μπορούμε  να προσφέρουμε ισορροπημένα και ποιοτικά προϊόντα. Ένα σημαντικό, λοιπόν, βήμα για θρεπτικά προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι η χρήση περισσότερου αλευριού χωρίς γλουτένη αντί αμύλου.

Η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση αλευριού χωρίς γλουτένη αντί αμύλου, έχει το πλεονέκτημα υψηλότερης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Έτσι η Schär δεν χρησιμοποιεί πρόσθετα στα προϊόντα της.

Γι’ αυτό φροντίζουν όχι μόνο το καλαμπόκι και το ρύζι που είναι κατ’ εξοχήν τροφές χωρίς  γλουτένη. Πολλά άλλα δημητριακά χωρίς γλουτένη και συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας βοηθούν σε αυτό. Φαγόπυρο, λιναρόσπορος, κεχρί, ηλιόσποροι, σπόροι Chia, ίνα μήλου και αλεύρι από λούπινο εμπλουτίζουν με φυσικό τρόπο τα προϊόντα μας με τα μίκρο- και μάρκο- θρεπτικά συστατικά τους.

Έτσι μπορούμε να σας εγγυηθούμε προϊόντα χωρίς γλουτένη με πολύπλευρη γεύση αλλά και φυσική υψηλή διατροφική αξία!