Φρέσκο; Φυσικά, χωρίς συντηρητικά!

Παγκόσμιο προϊόν: Schär - Οι Καλύτεροι

Τα συντηρητικά φροντίζουν ώστε τα προϊόντα να έχουν μακρά διάρκεια ζωής. Κι όμως, υπάρχουν πολλές υπόνοιες ότι σε αυτά οφείλονται πολλές και διάφορες μορφές αλλεργιών. Η Schär ανέκαθεν απέφευγε τη χρήση τους καθώς και πολλών άλλων προσθέτων.

Πονοκέφαλοι, διάρροιες, ναυτία: συμπτώματα, τα οποία πολύ πιθανό να εμφανίσουν από την κατανάλωση συντηρητικών άτομα με ευαισθησία. Ιδιαίτερα ευαίσθητα είναι τα μικρά παιδιά, για αυτό το λόγο και κατά κανόνα δεν επιτρέπεται η χρήση τους σε βρεφικές τροφές. Η κατανάλωση συντηρητικών πρέπει να γίνεται μέσα σε κάποια πλαίσια, καθώς δεν απαγορεύονται σε γενικές γραμμές.

Η Schär, παρόλα αυτά δεν κάνει χρήση συντηρητικών. Διότι θα πρέπει να αποφεύγεται επιπλέον επιβάρυνση ενός ήδη επιβαρυμένου εντερικού συστήματος από την δυσανεξία στη γλουτένη. Και όποιος χρησιμοποιεί μόνο φυσικά συστατικά στα προϊόντα του, θα πρέπει να βρίσκει άλλες μεθόδους ώστε να μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτά θα είναι φρέσκα.

Αυτό γίνεται με τη χρήση συστατικών, τα οποία από μόνα τους παρατείνουν τη «ζωή» των προϊόντων. Στο ψωμί, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται το προζύμι ως παράγοντα για να φουσκώσει η ζύμη. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η ασφαλής συσκευασία. Στις μέρες μας, υπάρχει η τεχνολογία και  τα κατάλληλα υλικά διαθέσιμα, ώστε να παρέχουν τέλεια προστασία πάνω απ’ όλα από τον αέρα.

Επιπλεόν, κατά τη παραγωγική διαδικασία η υγιεινή είναι πρωτίστης σημασίας και γι’ αυτό στην αίθουσα παραγωγής της Schär ο αέρας φιλτράρεται και ετσι αποστειρώνεται.  Κατά κύριο λόγο, η ποιότητα των προϊόντων είναι προτεραιότητα στη Schär και μια από τις αξίες της εταιρείας.

Παράλληλα με τα συντηρητικά δεν γίνεται χρήση και ενισχυτικών γεύσης, χρωστικών και τεχνητών αρωμάτων. Για μια ανέμελη διατροφή χωρίς γλουτένη!