Οι Καλυτεροι στα Χωρίς Γλουτένη – Παράδοση

Παγκόσμιο προϊόν:

Η παράδοση συναντά την εξειδίκευση: απολαυστική ζωή χωρίς γλουτένη με τη Schär.

Εμείς στη Schär μπορούμε με υπερηφάνεια να αποκαλούμαστε οι καλύτεροι όταν πρόκειται για τη γλουτένη: Για περισσότερα από 35 χρόνια είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε απόλαυση χωρίς γλουτένη, για χαρούμενες στιγμές στη ζωή. Ερευνούμε, αναπτύσσουμε και παράγουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα χωρίς γλουτένη από θρεπτικά συστατικά, φυσικά χωρίς γλουτένη, για μια ισορροπημένη διατροφή. Τα ποιοτικά μας πρότυπα, τα οποία υποστηρίζονται από την εσωτερική μας ερευνητική ομάδα, αποτελούν κριτήρια αναφοράς για τον κλάδο. Βλέπουμε την υγεία και την ποιότητα ζωής ως κάτι αδιάσπαστο. Τα προϊόντα μας και ολόκληρη η αλυσίδα παραγωγής είναι εκατό τοις εκατό χωρίς γλουτένη και εγγυώνται πλήρη απόλαυση και ενδιαφέρουσα ποικιλία. Στη Schär υποστηρίζουμε τις ατομικές σας διατροφικές ανάγκες με τη μεγαλύτερη συλλογή προϊόντων από επώνυμα προϊόντα χωρίς γλουτένη στον κόσμο.

Γράφοντας ιστορία: Η Schär πρωτοπορεί στην ποιοτική ζωή χωρίς γλουτένη

Η αγαπημένη μάρκα χωρίς γλουτένη στην Ευρώπη ξεκίνησε σε από ένα μικρό φαρμακείο και κατάστημα υγιεινής διατροφής στο Μεράν του Νότιου Τιρόλου. Σήμερα, εμείς στη Schär, είμαστε ο συνεργάτης της επιλογής σας για την απόλυτη δίαιτα και τρόπο ζωής χωρίς γλουτένη. Κάθε μέρα, για λογαριασμό σας, καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια και δεσμευόμαστε στην έρευνα, την εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες σχετικά με την κοιλιοκάκη και την ευαισθησία στη γλουτένη /σιτάρι.

Η Schär ιδρύθηκε το 1922. Ξεκίνησε με μια βρεφική φόρμουλα χωρίς γλουτένη, που παράγονταν από τον επικεφαλής ιατρικό υπάλληλο του Ίνσμπρουκ, Dr. Anton Schär.  Όταν ο Ulrich Ladurner ανέλαβε το φαρμακείο των γονιών του και το κατάστημα υγιεινής διατροφής στην ηλικία των 23 ετών, ενδιαφερόταν ήδη για αυτά τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Τα εισήγαγε στη γκάμα των προϊόντων του καταστήματος και τελικά ανέλαβε όλη την εταιρεία το 1979. Πίστευε στην προοπτική των προϊόντων επειδή γνώριζε από τις συνομιλίες με τους πελάτες του ότι δεν υπήρχε πραγματικά κατάλληλο φαγητό για άτομα με κοιλιοκάκη. Από τότε και μετά, ειδικεύτηκε στην προμήθεια τροφίμων χωρίς γλουτένη και τελικά κυκλοφόρησε το εμπορικό σήμα Schär στην αγορά το 1981.

«Το ζήτημα των προϊόντων χωρίς γλουτένη με εντυπωσίασε από την αρχή. Όταν άνοιξα επίσημα την εταιρεία το 1981, δεν είχα ιδέα πώς θα εξελιχθεί το θέμα της κοιλιοκάκης. Υπέθετα ότι ήταν μια πολύ εξειδικευμένη αγορά. Ο αποφασιστικός παράγοντας για μένα δεν ήταν ποτέ το μέγεθος αυτής της αγοράς, αλλά το μέγεθος των αναγκών των ανθρώπων και τι μπορούσα να κάνω για να τις καλύψω. Αυτή η θεμελιώδης πεποίθηση εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα και αποτελεί τη βάση για να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας κάθε μέρα»

Ulrich Ladurner, Πρόεδρος

Τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη φέρνουν επανάσταση στην αγορά

Πριν από 35 χρόνια, το ποσοστό διάγνωσης για κοιλιοκάκη ήταν συγκριτικά χαμηλό. Το θέμα των δυσανεξιών σύντομα θα γινόταν καυτό θέμα. Το ενδιαφέρον και η ανάγκη ανάπτυξης συνταγών χωρίς γλουτένη αυξήθηκαν αναλογικά με αυτήν την εξέλιξη.

Εκτιμάται ότι ένας στους 100 ανθρώπους προσβάλλεται από κοιλιοκάκη. Μέχρι σήμερα, η κατανάλωση τροφής χωρίς γλουτένη θεωρείται ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της δυσανεξίας. Προηγουμένως, μια δίαιτα χωρίς γλουτένη βασιζόταν σε απλές, με φυσικό τρόπο συνταγές χωρίς γλουτένη βασισμένης στο ρύζι, τον αραβόσιτο και τις πατάτες. Η Schär εισήγαγε σταδιακά προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως μια σειρά από μπισκότα και αλεύρι χωρίς γλουτένη στα ράφια.

Αυτό ήταν κάτι το επαναστατικό για όσους τους αφορούσε και ανακάλυψαν σταδιακά μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τέλος, κάποιος πρόσφερε μια σωστή λύση: προϊόντα χωρίς γλουτένη που ανταποκρίνονταν στις ανάγκες τους σύμφωνα με τη διαιτολογία. Και σήμερα η Schär συνεχίζει να προσφέρει εκδοχές χωρίς γλουτένη πολλών δημοφιλών συμβατικώνμ τροφίμων. Έρχονται πολύ κοντά σε αυτά με γεύση, μυρωδιά, εμφάνιση και συνέπεια και ταιριάζουν άψογα με τον σημερινό τρόπο ζωής. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν υγιεινά τρόφιμα χωρίς γλουτένη.

Μια εσωτερική ερευνητική ομάδα χωρίς γλουτένη για βελτιωμένη ποιότητα και εκπαίδευση

 

Από την αρχή ήταν σαφές ότι μόνο η καλύτερη ποιότητα εγγυάται πραγματική γεύση και ασφάλεια. Αυτό με τη σειρά του βελτιώνει την ποιότητα ζωής και διευκολύνει την τήρηση μιας δίαιτας χωρίς γλουτένη. Γι “αυτό εμείς στη Schär προσπαθούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα και να τη βελτιώνουμε καθημερινά. Από πολύ νωρίς υπήρχε ένα ξεχωριστό τμήμα ειδικά για την ανάπτυξη προϊόντων. Στην αρχή, ένας φιλόδοξος αρτοποιός ήταν υπεύθυνος για την επέκταση και την τελειοποίηση της γκάμας. Αργότερα, αυτή η δουλειά πραγματοποιήθηκε από τεχνολόγους τροφίμων. Στη Schär, βασιζόμασταν πάντα στη στενή συνεργασία με ειδικούς σε θέματα διατροφής, γιατρούς και ενώσεις κοιλιοκάκης.

Η αύξηση της εξειδίκευσης και της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά, οδήγησε τη Schär στο να ανοίξει το δικό της ερευνητικό εργαστήριο στην Τεργέστη το 2003. Συγκροτείται τακτικά επιστημονική επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει διεθνείς εμπειρογνώμονες: γιατροί, γαστρεντερολόγοι και ειδικοί σε θέματα διατροφής εξετάζουν κοιλιοκάκη και γλουτένη / σιτάρι ευαισθησία από μια ολιστική προοπτική. Συμβουλεύουν και ενημερώνουν ο ένας τον άλλον για τις αλλαγές στα συμπτώματα και τις διαγνωστικές τεχνικές με μακροπρόθεσμο στόχο τη μείωση του αριθμού των μη αναφερόμενων περιπτώσεων κοιλιοκάκης. Σε διαλέξεις και εξειδικευμένα περιοδικά, οι ειδικοί συζητούν τα ευρήματα και συμβάλλουν σε μια ολοκληρωμένη διεύρυνση των γνώσεων σχετικά με τη διαβίωση χωρίς γλουτένη για όλους όσους έρχονται σε επαφή με το θέμα της κοιλιοκάκης, π.χ. οικογενειακοί γιατροί, διατροφολόγοι και πολλές άλλες επαγγελματικές ομάδες.