Βασική συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη με το Mix B

Βασική συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη με το Mix B

Παγκόσμιο προϊόν: Ψωμί

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Το Mix B είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλεύρια μας χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιείται τόσο για την παρασκευή ψωμιού όσο και για γλυκές δημιουργίες που περιέχουν μαγιά. Καθώς τους τελευταίους μήνες είναι ανανεωμένο σας δίνουμε μια βασική συνταγή για ψωμί χωρίς γλουτένη!

Από τον Μάρτιο του 2018 η σύνθεσή του έχει αλλάξει και βελτιωθεί.H ζύμη είναι πιο εύπλαστη και μπορείτε να δώσετε σχήμα καρβελιού ή φρατζόλας ή οποιοδήποτε άλλο πολύ πιο εύκολα. Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φόρμα στο ψήσιμο.

Επίσης, προσπαθήσαμε να μειώσουμε στο ελάχιστο την γεύση του «χωρίς γλουτένη» ψωμιού για απολαυστική γευστική εμπειρία.

Συστατικά:

500 γρ.

αλεύρι Mix B - Mix Pane

10 γρ.

ξηρή μαγιά

ή

15 γρ.

φρέσκια μαγιά

400 ml

χλιαρό νερό

20 ml

λάδι

5 γρ.

αλάτι

Παρασκευή:

  • Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά στον κάδο του μίξερ. Διαλύστε νωπή μαγιά σε χλιαρό νερό ή διαφορετικά ανακατέψτε την ξηρή μαγιά καλά με το αλέυρι.)
  • Προσθέστε το αλάτι, το λάδι και το νερό και ζυμώστε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Συνεχίστε το ζύμωμα για 10-15 λεπτά με το χέρι ή 8-10 λεπτά με το μίξερ.
  • Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα και διαμορφώσετε τη για να δημιουργήσετε το ιδανικό καρβέλι ή μπαγκέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βουτυρωμένη φόρμα, αλλά δεν είναι απαραίτητο καθώς με τη νέα σύνθεσή του η ζύμη κρατάει το σχήμα που θα της δώσετε.
  • Βάλτε το καρβέλι ή τη μπαγκέτα σε σχάρα ψησίματος όπου θα έχετε απλώσει χαρτί ψησίματος.  Καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C βαθμούς και τοποθετήστε πυρίμαχο σκεύος με 10ml νερό στο κάτω μέρος του φούρνου. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά. Όταν το ψωμί είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει σε σχάρα.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ: Φτιάξτε τη ζύμη σε μια μπάλα, κάντε την επίπεδη και διπλώστε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά στη μέση. Πιέστε ελαφρά τη ζύμη , διπλώστε το πάνω άκρο στη μέση και διπλώστε τη προς τα επάνω. Ισιώστε ελαφρά τα δυο άκρα και βάλτε το ρολό ψωμιού σε φόρμα ψησίματος, που καλύπτεται με χαρτί ψησίματος.