Γαλακτοφέτες

Γαλακτοφέτες

Παγκόσμιο προϊόν: Γλυκά, Τούρτες + Μπισκότα

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Σκεφτείτε και μόνο τη χαρά στα προσωπάκια των παιδιών σας όταν θα αντικρίσουν αυτές τις γαλακτοφέτες χωρίς γλουτένη! Σνάκ από παντεσπάνι με κακάο και στη μέση κρέμα!

Σκεφτείτε σε πόσες περιστάσεις θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους! Από κολατσιό για το σχολείο, μέχρι κέρασμα για τους φίλους, το πάρτυ αλλά και την βόλτα.

Σκεφτείτε και μόνο τη χαρά στα προσωπάκια των παιδιών σας όταν θα αντικρύσουν αυτές τις γαλακτοφέτες χωρίς γλουτένη! Σνάκ από παντεσπάνι με κακάο και στη μέση κρέμα! Σκεφτείτε σε πόσες περιστάσεις θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους! Από κολατσιό για το σχολείο, μέχρι κέρασμα για τους φίλους, το πάρτυ αλλά και την βόλτα.

Συστατικά:

Για το κέικ με κακάο

3

μεσαία αυγά

130 γρ

άχαρη

20 γρ

κακαό σκόνη

100 γρ

Mix C - Mix Pâtisserie

Για την γέμιση κρέμας

250 γρ

κρέμα γάλακτος

100

συμπυκνωμένο γάλα

1

μπαστουνάκι βανίλιας

20 γρ

μέλι

7 γρ

ζελατίνη

Παρασκευή:

Για το κέικ (βάση για τις γαλακτοφέτες)

 • Αφήστε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν στο νερό. Ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) και με το σύρμα χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά. Θα πρέπει το μίγμα να γίνει αφράτο.
 • Κοσκινίστε το κακαό και το αλεύρι και με τη βοήθεια μιας μαρίζ, ρίχνετε σιγά σιγά στο μίγμα του αυγού και της ζάχαρης. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ώστε το μίγμα να παίρνει αέρα.
 • Ρίξτε το μίγμα σε τετράγωνη φόρμα ή σε ένα ταψί, αφού το έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα ή το ταψί. Ρίξτε το μίγμα και ισιώστε την επιφάνειά του. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ᵒC για 15 λεπτά.
 • Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το αφαιρέστε από τη φόρμα. Κόψτε τις ακριανές κόρες του κέικ και χωρίστε το στη μέση.
Για την γέμιση
 • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το μέλι, την βανιλια και το συμπυκνωμένο γάλα προσέχοντας να μην ξεπεράσουν τους 60ᵒC. Σβήστε το μάτι και διαλύστε μέσα στο παραπάνω μίγμα τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχετε στραγγίξει καλά.
 • Με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει τόσο σφιχτή όπως το γιαούρτι. Προσοχή όχι περισσότερο.
 • Τώρα αναμίξτε το μίγμα του συμπυκνωμένου γάλακτος και της χτυπημένης κρέμας γάλακτος και η γέμισή σας είναι έτοιμη!
 • Για να συνθέσετε τις γαλακτοφέτες χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι ή ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Τοποθετήστε το ένα κομμάτι από το σοκολατένιο παντεσπάνι και ρίξτε τη γέμιση απλώνοντας και ισιώνοντάς τη καλά. Τέλος, καλύψτε με το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι.
 • Βάλτε στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει ώστε να πετύχετε το τέλειο κόψιμο. Κόψτε σε ορθογώνια κομμάτια. Κάθε φορά που κόβετε, καθαρίζετε το μαχαίρι.
Notes
 • Μην πετάξετε τις κόρες από το παντεσπάνι. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως τρίμμα σε κάποιο άλλο γλυκό.
 • Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο. Απλά θα εξασφαλίσει εύκολο και σωστό τεμαχισμό.
 • Διατήρηση: Καταναλώστε τις άμεσα ή τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Στην περίπτωση που τις έχετε καταψύξει για να τις τεμαχίσετε, μπορείτε να τις επανατοποθετήσετε στην κατάψυξη!